Σπύρος Μαζαράκης: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Κοινωνική Εργασία

Φθηνές διακοπές από το φετινό Σεπτέμβριο και έως τον Ιούλιο του 2014 υπόσχεται το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Ο Προϊστάμενος Του ΟΑΕΔ Ξάνθης κ. Σπύρος Μαζαράκης, μιλώντας στην Ενημερωτική Εκπομπή "Τα Νέα της Πόλης" του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, μας έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται οι ενδιαφερόμενοι για να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό.

Σήμερα Τετάρτη 14 Αυγούστου, άρχισεη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013 - 2014» και αφορά σε 110.000 άτομα, πράγμα που σημαίνει οτι θα μοριοδοτηθούν οι δικαιούχοι οι οποίοι είναι πολλοί περισσότεροι.

Ακούστε τον Σπύρο Μαζαράκη

S Mazarakis -14082013 by Radio899 on MixcloudΒασική διαφορά σε σύγκριση με τα παλιά προγράμματα του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας είναι ο πολύ μικρός αριθμός δικαιούχων, καθώς οι ωφελημένοι θα είναι 110.000, λιγότεροι κατά 460.000 χιλιάδες σε σχέση με το 2011 που ίσχυσε το τελευταίο πρόγραμμα του ΟΕΕ.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 16 Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου 2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.

Οικονομικά
Πολιτικά