Δράσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2024 από τον Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Νομού Ξάνθης

Η Άννα Μπαλτζοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Νομού Ξάνθης φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, όπου «ξεδίπλωσε» το πλούσιο πρόγραμμα των δράσεων, που έχει προγραμματίσει ο σύλλογος για το 2024, δράσεις, που όπως σημείωσε, απευθύνονται σε όλη την κοινωνία και όχι μόνο στα μέλη του.

Η αρχή έγινε με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας στις 21 Ιανουαρίου, ενώ στις 6 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουν 7ημερη εκδρομή στην Ισπανία, με επισκέψεις σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Τολέδο και Βαλένθια.

Στις 24 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο σύλλογος θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Θεοφάνη για την ανάπαυση των ψυχών των αποθανόντων μελών του συλλόγου, ενώ ο προγραμματισμός για την παρακολούθηση των Γ΄ Χαιρετισμών στις 5 Απριλίου στην Μονή Εικοσιφοίνισσας αναβάλλεται, προκειμένου να διευκολυνθούν μέλη του συλλόγου, που είναι και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, που έχει προγραμματίσει την ίδια ημέρα την παρακολούθηση των Γ΄ Χαιρετισμών στην Γλαύκη.

Στις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Νομού Ξάνθης και από 18 έως 21 Απριλίου θα πραγματοποιήσουν προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον Ακάθιστο Ύμνο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον σύλλογο για συμμετοχή, αφού υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις.

Στις 7 Μαΐου, τρίτη ημέρα του Πάσχα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Θεοφανούς, προστάτη του συλλόγου, θα τελέσουν στον ιερό ναό του Αγίου Θεοφανούς, δοξολογία μετ΄αρτοκλασίας και στις 19 Μαΐου θα τελέσουν μεθεόρτια Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στις Σάτρες με προσκεκλημένους συλλόγους των όμορων νομών και το απόγευμα της ίδιας ημέρας έχει προγραμματισθεί εκδήλωση με ομιλία από τον Θανάση Μουσόπουλο και θέμα «Πως έβλεπαν την τρίτη ηλικία οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς».  Καλώς εχόντων εάν είναι έτοιμη η αίθουσα στις καπναποθήκες Π, τότε θα φιλοξενηθεί στον χώρο.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο σύλλογος έχει καλέσει τον Μανώλη Σφακιανάκη, πρώην προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να ενημερώσει για ζητήματα κυβερνοασφάλειας, παραβατικής συμπεριφοράς και εγκληματικότητας και στις 20 Οκτωβρίου θα τελέσουν προεόρτια Θεία Λειτουργία  στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στις Σάτρες και όπως είπε η κ. Άννα Μπαλτζοπούλου, ο σύλλογος με δικά του έξοδα θα πραγματοποιήσει εργασίες εξωτερικής μόνωσης στο εκκλησάκι, προκειμένου να προστατεύεται από την υψηλή υγρασία.

Όσον αφορά τις δράσεις του συλλόγου, όπως πρόσθεσε, προγραμματίζεται επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών το φθινόπωρο, ενώ στον σχεδιασμό βρίσκονται επισκέψεις σε Καστελόριζο, Ρω, Σάμο, Ικαρία και Λειψούς.

Η ενσωμάτωση της ‘’προσωπικής διαφοράς’’ είναι εφικτό να υλοποιηθεί και δεν συνεπάγεται κανένα δημοσιονομικό κόστος

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου με θέμα την ενσωμάτωση προσωπικής διαφοράς συνταξιούχων στην ανταποδοτική σύνταξη και κατάργηση συμψηφισμού αυξήσεων με προσωπική διαφορά, απέστειλε ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Νομού Ξάνθης, με την οποία, όπως εξήγησε η κ. Άννα Μπαλτζοπούλου, ζητούν την ενσωμάτωση της ‘’προσωπικής διαφοράς’’ στη ανταποδοτική σύνταξη μιας μεγάλης κατηγορίας συνταξιούχων άνω των 800.000 πιθανόν, και την κατάργηση του συμψηφισμού των αυξήσεων με την προσωπική διαφορά, αποδεικνύοντας το αίσθημα της ισότιμης συνταγματικής μεταχείρισης όλων των συνταξιούχων, γιατί είναι απαραίτητη η πραγματική και ουσιαστική αξιοπρεπείς αύξηση όλων των συντάξεων.

Σύμφωνα με την κυρία Μπαλτζοπούλου ενσωμάτωση της ‘’προσωπικής διαφοράς’’ είναι εφικτό να υλοποιηθεί και δεν συνεπάγεται κανένα δημοσιονομικό κόστος, ενώ όπως πρόσθεσε, παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία απέστειλε στον Υπουργό Υγείας, επιστολή με τα αιτήματα των συνταξιούχων που αφορούν την υγεία και όπως υποστήριξε, οι συνταξιούχοι κρίνουν απαραίτητο ότι πρέπει να καταργηθεί η παρακράτηση 6% υπέρ υγείας από τις συντάξεις αποθανόντων συζύγων.

Καταλήγοντας η κυρία Μπαλτζοπούλου εξέφρασε τον σοβαρό προβληματισμό των μελών του συλλόγου για το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι της Ξάνθης  για τις αιματολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις τους στα διαγνωστικά κέντρα, καλούνται να πληρώσουν περισσότερα χρήματα, από αυτά που τους αναλογούν, κάτι που όπως τόνισε, ο σύλλογος θα το διερευνήσει και θα απευθυνθεί αρμοδίως.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά