Αντιδήμαρχος Πολιτισμού: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της Ξάνθης-Αύριο η επίσημη έναρξη από το Δήμαρχο Σ.Κοντό-Σε περίπτωση βροχόπτωσης η έναρξη θα γίνει την Κυριακή

Τις τελευταίες πινελιές ώστε όλα να είναι πανέτοιμα από αύριο, ημέρα έναρξης των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών-Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024 , βάζουν τα συνεργεία του Δήμου Ξάνθης ολοκληρώνοντας το στολισμό της πόλης για τη μεγάλη γιορτή.

Η επίσημη έναρξη του λαοφιλούς θεσμού θα γίνει αύριο το πρωί , στις 11:30, από το Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό, στην καρδιά της πόλης, την πλατεία Δημοκρατίας και αμέσως μετά  ανοίγει η αυλαία των γιορτών με την  ‘’Ημέρα Λαογραφίας’ ,  και τα χορευτικά συγκροτήματα των λαογραφικών συλλόγων της Ξάνθης και των φιλοξενούμενων συλλόγων.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Μιχάλης Τσέπελης απηύθυνε ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες να δώσουν το παρών, να γνωρίσουν την παράδοση του τόπου και ν’ απολαύσουν τις μοναδικές στιγμές που μόνο ο λαοφιλής θεσμός της Ξάνθης μπορεί να τους προσφέρει. Το γλέντι ξεκινά με λαογραφία και παράδοση και κλείνει πάλι με λαογραφία και παράδοση την Καθαρά Δευτέρα στη Σταυρούπολη, επεσήμανε.

Μοναδικός προβληματισμός είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο στην πόλη, καθώς η βροχή θα είναι απαγορευτική για την εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων και κυρίως για τις στολές των χορευτών.

Εάν λοιπόν αύριο σημειωθούν βροχοπτώσεις η ‘Ημέρα Λαογραφίας’ θα ακυρωθεί -σ.σ: θα εκδοθεί σχετικό δελτίο τύπου από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου εάν απαιτηθεί- και η επίσημη έναρξη θα γίνει την Κυριακή 3 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία από το πρωί στην κεντρική πλατεία θα εμφανίζονται χορευτικά συγκροτήματα , τα οποία θα δώσουν το απόγευμα, στις 7, τη σκυτάλη στο Λαογραφικό Γλέντι, ένα πρωτότυπο πανηγύρι με έντονα τα στοιχεία της παράδοσης προσαρμοσμένα στη σύγχρονη εποχή το οποίο διοργανώνουν οι λαογραφικοί και καρναβαλικοί σύλλογοι της πόλης με το παραδοσιακό συγκρότημα ‘Banda Entopica’ να πλαισιώνει το γλέντι.

Η μεγάλη γιορτή ξεκινά!

Ακούστε τον κ. Μιχάλη Τσέπελη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη-κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά