Ελένη Γιάνναρου και Τάσος Ταρενίδης με μαθητές από την Ολλανδία, στο Παλαιό Δημαρχείο της Ξάνθης

Συνεχίζονται οι επισκέψεις στο Παλαιό Δημαρχείο της Ξάνθης, που έχει να δώσει πολλά από την κλασική αρχιτεκτονική του, ως ένα στολίδι της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.

Στη συγκεκριμένη συγκυρία, που λειτουργεί και ως εκθεσιακός χώρος για τις ανάγκες των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024, μαθητές από Λύκειο του  το Middelburg της Ολλανδίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, την Παρασκευή 8 Μαρτίου ξεναγήθηκαν από την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα. Ελένη Γιάνναρου και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Αναστάσιο Ταρενίδη.

 

Ο Τάσος Ταρενίδης, συνομιλώντας με εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Ολλανδία, αναφέρθηκε στην ιστορία του κτηρίου, στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και στην ανακαίνιση του χώρου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, ενώ σε ερωτήσεις μαθητών για την έκθεση του φιλοξενείται στο Παλαιό Δημαρχείο, αναφέρθηκε στην ιστορία του θεσμού του καρναβαλιού και στις εκδηλώσεις που εξελίσσονται στην Ξάνθη, με αποκορύφωμα τη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Πολιτιστικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης