Το Καρναβάλι της Ξάνθης και τα ζητήματα κυκλοφορίας, τάξης και ασφάλειας, που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία.

Στον συνωστισμό κάποιοι επιτήδειοι κάνουν τα «μαγικά» τους και κλέβουν σε εκατοστά του δευτερολέπτου πορτοφόλια, τηλέφωνα, τσάντες και οτιδήποτε πολύτιμο.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, εκδηλώθηκαν  κάποια μεμονωμένα περιστατικά με κλοπή προσωπικών αντικειμένων και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Τσέπελης ενημέρωσε μέσα από την ειδική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, που ακουγόταν από τις ηχητικές εγκαταστάσεις σε όλη την πόλη  για τα συμβάντα ώστε όλοι να είναι περισσότερο προσεκτικοί.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν κάποια καταγγελία για περιστατικά κλοπής, όμως όλη η αστυνομική δύναμη και με το τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης ήταν σε κάθε σημείο της πόλης για να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα.

Απ’ ότι φαίνεται η δραστηριότητα των επιτηδείων συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς διαβάζουμε την ανάρτηση του Μιχάλη Πουσπουρίκα, που έπεσε θύμα κλοπής του κινητού του τηλεφώνου, που όμως με την άμεση ενεργοποίηση της αστυνομίας βρέθηκε ο κλέφτης …. Και η συσκευή.

Συγχαρητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, που όλο αυτό το διάστημα, με αποκορύφωμα τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα, διέθεσε όλη τη δύναμή της και με τον σωστό σχεδιασμό, αντιμετώπισε με αποτελεσματικότητα θέματα Ασφάλειας, Τάξης και  κίνησης πεζών και τροχοφόρων, δίνοντας με ευγένεια οδηγίες, ώστε οι οδηγοί να ακολουθούν την πιο σύντομη διαδρομή και να καταλήγουν σε χώρους στάθμευσης χωρίς ταλαιπωρία.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στράτο Κοντό και τον Αντιδήμαρχο  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Ιωάννη Τσάπαλη, και βέβαια είχε πραγματοποιηθεί και σχετική ημερίδα την Πέμπτη 14 Μαρτίου στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης "Οικία Μάνου Χατζιδάκι", με πρωτοβουλία του Δήμου Ξάνθης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παράρτημα Ξάνθης, που με την παρουσία του Διοικητή της Τροχαίας Ξάνθης κ. Μπουρδούβαλη και την εισήγηση του στελέχους της τροχαίας κ. Ιωάννη Αποστολίδη αποτυπώθηκε η κατάσταση και δόθηκαν χρήσιμες πληροφορίες για τις ημέρες του Καρναβαλιού. 

Η ανάρτηση του Μιχάλη Πουσπουρίκα, που ευχαριστεί, έναν προς έναν, όλους όσους ενεργοποιήθηκαν για να βρεθεί τελικά το κινητό του. 

Είναι φορές που το ακατόρθωτο γίνεται πραγματικότητα.

Οι δικοί μου προστάτες και "ευεργέτες" ήταν τα παιδιά της Ασφάλειας Ξάνθης και τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.

Την Κυριακή, πηγαίνοντας με τη κόρη μου να παρακολουθήσουμε το κάψιμο του Τζάρου, στη γέφυρα του Κόσυνθου αντιλήφθηκα οτι το κινητό μου τηλέφωνο είχε κλαπεί.

Με συντονισμένες προσπάθειες της αστυνομικών (κι αφού η εφαρμογή εύρεσης της συσκευής έδειχνε το κινητό μου να κάνει βόλτες δυστυχώς στην γνωστή περιοχή με την αυξημένη παραβατικότητα..) βρήκαν και τον ένοχο και την συσκευή.

Αμέτρητα ευχαριστώ (κι αυτά λίγα είναι!!) στα παιδιά της Ασφάλειας Ξάνθης, τον Χρήστο Λαφτσή και τον Κων/νο Λαλαζήση που ήταν οι αστυνομικοί που βρήκαν τον ένοχο.

Πολλά ευχαριστώ στην απογευματινή βάρδια της Κυριακής στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και ειδικά στους Δημήτρη Χατζηευστρατίου και Κων/νο Πάντζο.

Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας τους Δήμου Ξάνθης, και στέλεχος της Αστυνομικής Δ/νσης Ξάνθης, τον Γιάννη Τσάπαλη, που χωρίς αυτόν δε θα ήταν δυνατόν να είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.

Να μη ξεχνάμε λοιπόν οτι με κάθε επιτυχία της Αστυνομίας ανθίζει το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στην κοινότητα μας.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Τοπικά