Α. Ταρενίδης: θετικό πρόσημο από τη συμμετοχή στην έκθεση "International Tourism Fair HOLIDAY & SPA" στη Βουλγαρία- Ενδιαφέρον από τουριστικούς πράκτορες να εντάξουν το Δήμο Ξάνθης στα πακέτα τους

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε από την Σόφια της Βουλγαρίας, ο Αναστάσιος Ταρενίδης, αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης, όπου ο Δήμος Ξάνθης συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στην τουριστική έκθεση "International Tourism Fair HOLIDAY & SPA", η οποία διεξήχθη στην πρωτεύουσα  της Βουλγαρίας από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου, στο πλαίσιο της 40ής επετείου της ετήσιας συνάντησης τουριστικών φορέων.

Ο κύριος Ταρενίδης, επικεφαλής της αποστολής του Δήμου Ξάνθης, προσκεκλημένος στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης σημείωσε ότι το πρώτο βήμα έγινε, ο Δήμος φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, δίνοντας τα συγχαρητήρια του και ευχαριστώντας τους υπαλλήλους της Περιφέρειας  για την φιλοξενία και την άρτια διοργάνωση της συμμετοχής.

Η συγκεκριμένη έκθεση απευθύνεται σε πολίτες και επιχειρηματίες από την Βουλγαρία και τις γειτονικές χώρες και κατά την διάρκεια της ο κύριος Ταρενίδης στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Ξάνθης, για την ενίσχυση των συνεργασιών και την προσέλκυση νέων επισκεπτών, είχε την δυνατότητα να συναντηθεί την Υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας κα. Zaritsa Dinkova, τον Εμπορικό Ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια κ. Δημήτρη Μίχα, ο οποίος, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, εκδήλωσε την επιθυμία σύντομα να επισκεφθεί την περιοχή της Ξάνθης, καθώς και με τουριστικούς πράκτορες της Βουλγαρίας, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και κυρίως για τον Δήμο Ξάνθης και την ορεινή περιοχή, θέλοντας να τους εντάξουν στα τουριστικά πακέτα που ετοιμάζουν εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Εξάλλου, όπως σημείωσε ο κύριος Ταρενίδης η πιο κοντινή παραλία από τη Σόφια βρίσκεται στην Ελλάδα, και είναι η παραλία Οφρυνίου στην Καβάλα, και όχι στη Μαύρη Θάλασσα, οπότε οι γείτονες μας ενδιαφέρονται για την περιοχή μας, αλλά και εμείς από την πλευρά μας, μας ενδιαφέρει ο βαλκανικός τουρισμός και στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να αναδείξουμε τον Δήμο Ξάνθης, προκειμένου να καταστεί τουριστικός προορισμός.

Πρόσθετα, όπως τόνισε, ο Δήμος Ξάνθης θα επιδιώξει την συνεργασία και των υπολοίπων τριών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, προκειμένου να αξιοποιηθούν από κοινού όλες οι δυνατότητες και να προβάλλουν την περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ θα μπορούσαν και οι τέσσερις Δήμοι της Ξάνθης να συμμετέχουν σε ανάλογες εκθέσεις με δικό τους περίπτερο, όπως έκαναν οι Δήμοι Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου, που συμμετείχαν στην έκθεση της Σόφιας με δικό τους ξεχωριστό περίπτερο. Να σημειωθεί ότι στην έκθεση πήραν μέρος επίσης οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Βόλου και Λήμνου.

Ο κ. Ταρενίδης πρόβαλε την περιοχή της Ξάνθης στο πλαίσιο της έκθεσης, διανέμοντας προωθητικό έντυπο υλικό, στην αγγλική, βουλγαρική, ρουμανική και τουρκική γλώσσα και προσφέροντας τοπικά προϊόντα, όπως τα περίφημα γλυκά της Ξάνθης, ενώ όπως έκανε γνωστό, ο Δήμος Ξάνθης είχε την χαρά να φιλοξενήσει στην πόλη μας  στην κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων, ύστερα από αίτημα του Γραφείου του ΕΟΤ στην Πολωνία, έναν πολύ διακεκριμένο Πολωνό δημοσιογράφο, που ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να προβάλλει τον θεσμό και την Ξάνθη, κάτι που έκανε ήδη με μεγάλη επιτυχία στις αναρτήσεις του.  

Καταλήγοντας ο Αναστάσιος Ταρενίδης τόνισε ότι αποκόμισε θετικό πρόσημο από την έκθεση "International Tourism Fair HOLIDAY & SPA" και διαπίστωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι κρίμα να χάσουμε το τρένο» και η νέα δημοτική αρχή έχει τη βούληση για την περαιτέρω αναβάθμιση και επιδιώκει την συνεργασία, την συνεννόηση και τις προτάσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, γιατί η επιτυχία αυτής της προσπάθειας θα έχει ευρύτερες θετικές επιπτώσεις, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης