Ξάνθη : Άσκηση Ετοιμότητας της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς// Σε εξέλιξη η κατάρτιση του Μητρώου Ευάλωτων Πολιτών από τον Δήμο Ξάνθης

Με διαταγή του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε Άσκηση Ετοιμότητας για την αντιμετώπιση Δασικής Πυρκαγιάς σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ξάνθης με ιδιαίτερη επιμέλεια, έχοντας μεγάλη εμπειρία στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και στην υλοποίηση αντιμετώπισης σημαντικών συμβάντων στο πεδίο, οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια την άσκηση στην Ξάνθη.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 στις παρυφές του περιαστικού άλσους έκλεισαν οι τριήμερες δράσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση Φορέων, για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς.

Ο Ιωάννης Τσάπαλης, ο Αντιδήμαρχος  Πολιτικής Προστασίας του  Δήμου Ξάνθης, παρακολούθησε τις δράσεις, καθώς είναι σε εξέλιξη και η Κατάρτιση Μητρώου ευάλωτων πολιτών για την προστασία της ζωής και της υγείας τους, που στόχο έχει έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών που θα ενταχθούν σε αυτό, για τους τρόπους άμεσης και ασφαλούς απομάκρυνσής τους σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς.

https://www.cityofxanthi.gr/dimotes/prostasia

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής του Νομού Ξάνθης Πύραρχος Ιωάννης Αραμπατζής, ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης Αντιπύραρχος Χρήστος Γκίκας, ο Διοικητής της ΒΙΠΕ Ξάνθης Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Μπλέτσας και  ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Ξάνθης Αντιπύραρχος Αναστάσιος Τοπαλίδης, είχαν τον πρώτο λόγο και εξήγησαν σε όλους τους παρευρισκόμενους, λεπτομερώς αρκετά θέματα από την κατάρτιση, αλλά και τη μεγάλη τους εμπειρία στο πεδίο.

Στην άσκηση που οργάνωσε  η Πυροσβεστική, συμμετείχαν   , η Αστυνομία, ο  Στρατός, ο Ερυθρός Σταυρός  και ο Αντιδήμαρχος  Πολιτικής Προστασίας του  Δήμου Ξάνθης κ. Ιωάννης Τσάπαλης, δίνοντας το στίγμα της προετοιμασίας του σχεδιασμού και της συνεργασίας  των φορέων, με τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε πραγματικά συμβάντα.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, δόθηκαν πρακτικές οδηγίες για θέματα, που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι σε ένα συμβάν και ταυτόχρονα δόθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουν όσοι το επιθυμούσαν και την αίσθηση που αναπτύσσεται όταν κάποιος καλείται να χειριστεί μια πυροσβεστική μάνικα, διάφορων διαμετρημάτων και στομίων .

Στην Άσκηση διαπιστώθηκε  ο βαθμός  ετοιμότητας του προσωπικού και  των αρμόδιων εμπλεκόμενων Υπηρεσιών κατά την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, ενώ   η βελτίωση της συνεργασίας και του συντονισμού με τους συναρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση, είναι πάντα το ζητούμενο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης