«Η Ελληνίδα στον Πόλεμο» – Η έκθεση του Συνταγματάρχη ε.α. Βασίλειου Νικόλτσιου στο Δ΄ Σώμα Στρατού

Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης, παρουσία των Θρησκευτικών, Στρατιωτικών, Πολιτικών και Πολιτειακών αρχών της περιοχής η έκθεση φωτογραφίας του Συνταγματάρχη ε.α. Βασίλειου Νικόλτσιου, με θέμα:

«Η Ελληνίδα στον Πόλεμο»

Την  ιδιαίτερη συμβολή της Ελληνίδας γυναίκας, στους αγώνες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, διαπραγματεύεται η έκθεση του Βασίλειου Νικόλτσιου και αναδυκνείει την οφειλόμενη τιμή στο πρόσωπο της γυναίκας που οφείλουμε όλοι μας σε κάθε πτυχή της ζωής και της ιστορίας της κοινωνίας.

Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων σημείωσε την ιδιαίτερη αξία που δίνει η εκκλησία στη γυναίκα με την τιμή που αποδίδει στο πρόσωπο της Παναγίας και μίλησε για τις θυσίες που διαχρονικά έχουν κάνει οι γυναίκες στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την υδρόγειο για το κοινό καλό.

Ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συμβολή της γυναίκας στους αγώνες του Έθνους και στην ιδιαίτερη σημασία που δίνεται και στο Δ΄ Σώμα Στρατού στις γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε όλα τα πόστα και τις ειδικότητες, σε μάχιμες και επιχειρησιακές θέσεις υψηλών απαιτήσεων, ευχαριστώντας τον Βασίλειο Νικόλτσιο για την άμεση ανταπόκρισή του, ώστε η έκθεση να γίνει μια πραγματικότητα.

Ο Συνταγματάρχης ε.α. Βασίλειος Νικόλτσιος, αναφέρθηκε στην ιδέα να δημιουργηθεί αυτή η έκθεση φωτογραφίας για την  «Ελληνίδα στον Πόλεμο», σημειώνοντας ότι αυτού του είδους οι δράσεις συμβάλουν στην κατανόηση της ιστορίας μας, δίνοντας στους νέους έναν πιο εύληπτο τρόπο προσέγγισης της πραγματικότητας που διατρέχει τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας.

Η  φωτογραφική έκθεση  λειτουργεί από την Πέμπτη 21 Μαρτίου  και θα είναι ανοιχτή έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  στον 1ο όροφο της ΛΑΦ Ξάνθης, με δυνατότητα να την επισκεφθούν ομαδικά και τάξεις σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ξάνθης.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 12:00 και 18:00 – 20:00 και

 Σάββατο 09:00 – 12:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Σύνταξη:  Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επεξεργασία: Κωνσταντίνος Φωτιάδης

Επιμέλεια: Κυριακή Οικονόμου

Αστυνομικά
Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά