Η επίσημη κήρυξη της έναρξης του φεστιβάλ, «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων», με συνέντευξη τύπου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν για το Φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων», σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 οι διοργανωτές του θεσμού και έδωσαν το στίγμα των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί.

Η Ειρήνη, μέσα από το φετινό θέμα της διοργάνωσης του φεστιβάλ: «Η μουσική, αγγελιοφόρος της ειρήνης», πρωταγωνίστησε στις αναφορές όλων και δόθηκαν ερμηνείες και προεκτάσεις, που αξίζει να κρατήσουμε, με κοινό παρονομαστή  τη διεθνή γλώσσα της μουσικής, που ενώνει τους λαούς …..  

Ακούστε όλη την εκδήλωση:

 

Χρήστος Βαρδικεδόγλου: Σηκώνουμε ψηλά τον πήχη και υπηρετούμε τους υψηλούς στόχους του φεστιβάλ.

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι η Ξάνθη θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μουσικών πραγμάτων της χώρας, καθώς νέοι δημιουργοί, νέοι μουσικοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα είναι στην πόλη μας, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στο θέμα της 9ης διοργάνωσης «Η μουσική, αγγελιοφόρος της ειρήνης» που σήμερα παρά ποτέ είναι τόσο επίκαιρο.

Ο κ. Χρήστος  Βαρδικεδόγλου, ευχαρίστησε τον Δήμο Ξάνθης και προσωπικά τον Δήμαρχο Στράτο Κοντό για την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη του θεσμού, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που μαζί με τους εθελοντές, εργάζονται όλον τον χρόνο για τη διοργάνωση.

Στράτος Κοντός: Εύχομαι το 9ο Φεστιβάλ "Ξάνθη - Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων" να αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία για όλους!

Ο Δήμαρχος Ξάνθης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που φέρνει στην Ξάνθης ο θεσμός, καθώς η πόλη θα πλημυρίσει με μουσική και δημιουργική ενέργεια που φέρνουν οι νέοι και παράλληλα, θα δώσει τη δυνατότητα έκφρασης στους νέους,  που μέσα από την άμεση εκπαιδευτική βιωματική διαδικασία,  θα βιώσουν μοναδικές εμπειρίες με τις δράσεις  του θεσμού που υπηρετούν αξιόλογοι και καταξιωμένοι δημιουργοί.

Η ειρήνη, που βρίσκεται στο επίκεντρο της θεματολογίας του φεστιβάλ, με την έμπρακτη υποστήριξή της μέσα από την κοινή, τη διεθνή γλώσσα της μουσικής, που φέρνει ο θεσμός, δίνει το νόημα στην αισθητική και την κουλτούρα των ανθρώπων που εμπλέκονται με την τέχνη και σήμερα σε όλον τον πλανήτη είναι αναγκαιότητα να υποστηρίζουμε σε κάθε δράση της ζωής μας, την αδιαμφισβήτητη αξία της, σημείωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός

Ο Δήμαρχος Ξάνθης ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλουν στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους εθελοντές, σημειώνοντας:

 «Οφείλω, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της συντονισμένης προσπάθειας που γίνεται από τους εθελοντές μας, να εκφράσω τον σεβασμό και την αγάπη μας, να πούμε, σας ευχαριστούμε και να χειροκροτήσουμε  με τη δύναμη της ψυχή μας τη σημαντική αυτή λειτουργία για την επιτυχία του θεσμού» και κλείνοντας ευχαρίστησε τα ΜΜΕ, λέγοντας:

«Ξεχωριστό ευχαριστώ και σε όλους εσάς, τους ανθρώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της περιοχής μας, που στηρίζεται και επικοινωνείτε τον θεσμό από τα μέσα που διαθέτετε»

Μιχάλης Τσέπελης: Αγκαλιάστε τον θεσμό, γευθείτε τη μουσική, χειροκροτείστε τους νέους μας.

Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Τσέπελης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον εθελοντισμό και στη συμμετοχή όλων των Ξανθιωτών στην παρακολούθηση των δράσεων και των εκδηλώσεων, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση προς όλους να ενημερωθούν από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και  να γευθούν από κοντά τις μουσικές στην πόλη.

 

Αριστείδης Τρακάκης: Το φως που φέρνει η μουσική, εξαφανίζει το σκοτάδι

Ο Αριστείδης Τρακάκης, καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης,  απέδωσε με κάθε τρόπο τη χαρά της ειρήνης,  σε αντίθεση με τα δεινά του πολέμου, δίνοντας στη σημασία της τέχνης που μεταμορφώνει τα πάντα και καταργεί το κακό.

Η μουσική έχει τη δυνατότητα να αποκαλύπτει στον ίδιο μας το εαυτό την ομορφιά της ζωής και να μας κάνει συμμέτοχους σε μια διαδικασία που αφήνει στην άκρη τη σκοτεινιά και μας δείχνει το φώς, σημείωσε.

 

Χαράλαμπος Νασσόπουλος: Γονείς, Κηδεμόνες, Εθελοντές, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές, Πολίτες, Χορηγοί, όλοι μαζί προσπαθούμε με δύναμη ψυχής για τον θεσμό της καρδιάς μας.

Ο Χαράλαμος Νασσόπουλος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και του δικτύου εθελοντών, αναφέρθηκε στο πλήθος των δράσεων, των εργαστηρίων, των εκδηλώσεων που προγραμματίστηκαν για την 9η διοργάνωση και αξίζει όλοι να παρακολουθήσουν για να γευθούν τα αρώματα της δημιουργίας των νέων μας, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και ευχαρίστησε θερμά γονείς, κηδεμόνες και τους 160 φέτος εθελοντές που θα υποστηρίξουν τη διοργάνωση.

Ο Σύλλογος,  τίμησε το Επιμελητήριο Ξάνθης, το Εργαστήριο ζύμης «Κατερινιώ», το Ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευά και  τη γαλακτοβιομηχανία Ροδόπη, για την προσφορά τους στον θεσμό και παρέδωσε αναμνηστικά βράβευσης που φιλοτέχνησε ο Δημήτρης Δετσαρίδης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης