Κυκλοφορεί το ανθολόγιο “Ένα ποίημα για κάθε μέρα – αντίδοτο στον χρόνο”

Ένας προσεκτικός παρατηρητής, θα σημείωνε πως οι δραστηριότητες του itravelpoetry δεν περιορίζονται μόνο σε εκείνες που θα περίμενε κάποιος από ένα απλό ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό. Αντιθέτως, χαρακτηρίζονται από μια ιδιαίτερη ποικιλία: θεατρικές παραγωγές, παραγωγές ταινιών, διοργάνωση εκδηλώσεων, διοργάνωση λογοτεχνικών διαγωνισμών κ.α.

Η εκδοτική δραστηριότητα όμως, είναι ένας τομέας που μας προσφέρει ιδιαίτερη χαρά. Πράγματι, η διαδικασία έκδοσης ενός βιβλίου, παρά την οποιαδήποτε περιπλοκότητα και δυσκολία της, καταλήγει σε ένα μαγικό αποτέλεσμα: την δημιουργία ενός βιβλίου. Αυτό το έντυπο μέσο διάδοσης ιδεών, γνώσεων, συναισθημάτων, μπορεί να αντιμετωπίζει κρίση στις μέρες μας. Σε μια εποχή όπου το γρήγορο και το εύκολο, προτιμάται από το χρονοβόρο και το επίμοχθο, το βιβλίο δυσκολεύεται να βρει θέση στα χέρια των αναγνωστών, καθώς εκείνα πλέον είναι απασχολημένα με κάποιο κινητό ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Αν όμως για κάθε δράση υπάρχει και μια ίση αντίδραση, η πραγματικότητα δεν είναι και τόσο ζοφερή.

Μέσα σε λίγες ημέρες αφού ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας για την έκδοση του παρόντος, λάβαμε εκατοντάδες μηνύματα από αναγνώστες της ιστοσελίδας μας. Το ενδιαφέρον ήταν αξιόλογο.

Μετά τα ‘‘100+1 κλειδιά της διπλανής πόρτας’’, το itravelpoetry προβαίνει σε αυτήν την δεύτερη συλλογική έκδοση. Ένα ποίημα για κάθε μέρα λοιπόν – αντίδοτο στον χρόνο.

Κριστιάν Νίρκα

Ιδρυτής του itravelpoetry.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά