Ο Στράτος Κοντός, κήρυξε την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ "Ξάνθη, Πόλις Ονείρων - Μουσικών Σχολείων"

Ξεκίνησε  την Τετάρτη το βράδι το Φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων – Μουσικών Σχολείων» με τον Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό να Κηρύσσει την επίσημη έναρξη του θεσμού με οικοδεσπότη τον Δήμο Ξάνθης και τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και του Δήμου Αβδήρων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηυθύναν ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κ. Δημήτρης Τσιάνης, η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μάλαμα Σιδηροπούλου, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ. Χρήστος Βαρδικεδόγλου και ο μαέστρος της ορχήστρας κ. Αριστείδης Δρακάκης

Όλοι οι ομιλητές συνεχάρησαν τους διοργανωτές για το Φεστιβάλ, υποδέχθηκαν θερμά τους φιλοξενούμενους στο θεσμό, ευχαρίστησαν τους εθελοντές για την πολύτιμη υποστήριξή τους και έδωσαν το νόημα  του μηνύματος  του θέματος του Φεστιβάλ που περνά μέσα από τη λειτουργία όλων των σχολείων και ιδιαίτερα του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης.

Η Πλατεία Δημοκρατίας της Ξάνθης πλημύρισε από τις μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη μουσουργού, υπέρμαχου και αγωνιστή της ειρήνης, της δημοκρατίας και της συναδέλφωσης των λαών, βραβευμένου το 1983 με το βραβείο Λένιν για την Ειρήνη και υποψήφιου για το Νόμπελ Ειρήνης το 2000.

Επιβεβλημένη η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χωροδίας του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης με το κεντρικό θέμα του Φεστιβάλ να είναι: «Μουσική, αγγελιαφόρος της ειρήνης» και οι μαθητές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, με το βλέμμα τους στραμμένο στην μπαγκέτα του Μαέστρου  Αριστείδη Δρακάκη  που είχε τη διεύθυνση της ορχήστρας, ενώ η  διδασκαλία της Χορωδίας πραγματοποιήθηκε  από τις  Βερόνικα Σερμετζίδου και Ηρώ Παυλοπούλου.

 

Δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός,  στον χαιρετισμό του, σημείωσε:

« Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην 9η διοργάνωση του Φεστιβάλ "Ξάνθη - Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων"! Είμαστε ενθουσιασμένοι που σας έχουμε εδώ, για να μοιραστούμε μαζί σας αυτή την ξεχωριστή μουσική γιορτή.

Για τις επόμενες ημέρες, η Ξάνθη μεταμορφώνεται σε μια μεγαλη μουσική σκηνή, όπου μαθητές και καθηγητές από Μουσικά Σχολεία όλης της Ελλάδας θα μοιραστούν μαζί μας το πάθος και το ταλέντο τους για τη μουσική.Το Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων είναι μια γιορτή της μουσικής, της νεανικής δημιουργίας και της πολιτιστικής ανταλλαγής.

Αυτό το Φεστιβάλ, το οποίο πλεον εχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό θεσμό, αποτελεί μια γιορτή της μουσικής, της νεανικής δημιουργίας και της πολιτιστικής ανταλλαγής. Αφιερωμένο στην μουσική εκπαίδευση και στην καλλιτεχνική ανάπτυξη των νέων μας, το Φεστιβάλ εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο, αγγίζοντας όλο και περισσότερους φίλους του πολιτισμου από όλη την Ελλάδα.

Η Ξάνθη, ένας Δήμος με πλούσια ιστορία και ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά, διαχρονικά αναδεικνύει και προωθεί τον πολιτισμό σε κάθε του μορφή. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο πολιτισμός αποτελεί θεμέλιο λίθο για την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας. Καλλιεργεί αξίες, ενισχύει την κοινωνική συνοχή και προσφέρει πνευματική τροφή και ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου στους πολίτες μας.
 

Σας προσκαλούμε να απολαύσετε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι! Έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε συναυλίες από ταλαντούχα μουσικά σύνολα και σολίστ, που θα σας μαγέψουν με τις μελωδίες τους.
 

Εκτός από τις μουσικές εκδηλώσεις, καλούμε τους επισκέπτες μας να εξερευνήσουν τον πανέμορφο Δήμο μας. Περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, επισκεφθείτε τα ενδιαφέροντα σημεία αναφοράς και απολαύστε την παραδοσιακή φιλοξενία και την ζεστή φύση των Ξανθιωτών.

Κλείνοντας, ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές που στηρίζουν με ανιδιοτέλεια το Φεστιβάλ. Η πολύτιμη βοήθειά σας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας του. Χάρη στην αφοσίωση και τον ενθουσιασμό σας, το Φεστιβάλ εξελίσσεται και προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο και εύχομαι το Φεστιβάλ, να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και χαράς για όλους!

Σας ευχαριστώ θερμά»

Κλείνοντας, η έκπληξη της βραδιάς ήταν ο λόγος, οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι εμπειρίες όλων των παιδιών της ορχήστρας,  που εκπροσωπήθηκαν από τον μαθητή της τρίτης Λυκείου κ.  Κωνσταντίνο Πασχαλίδη και μίλησε εκ μέρους τους μεταφέροντας τη διάθεση και τη δημιουργική έμπνευση των μαθητών και τον σεβασμό τους στους δασκάλους τους που από κοινού μοχθούν για το καλύτερο στον χώρο της εκπαίδευσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης