Νίκος Γρηγοριάδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης: Συγκρατημένα αισιόδοξος για την αγοραστική κίνηση εν όψει του Πάσχα

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την αγοραστική κίνηση εν όψει του Πάσχα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Νίκος Γρηγοριάδης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, αποδίδοντας την μέχρι τώρα μειωμένη κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης στην οικονομική δυσχέρεια των συμπολιτών μας, οι οποίοι θα δώσουν προτεραιότητα στα είδη πρώτης ανάγκης και στο πασχαλινό τραπέζι και ύστερα σε δώρα, είδη ένδυσης και υπόδησης.

Ακόμη και οι νονοί και νονές φέτος εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τα καθιερωμένα δώρα στα βαφτιστήρια τους και δεν έχουν κάνει ακόμη τις αγορές τους σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, όπου τα πασχαλινά δώρα των νονών γινόταν πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, με τον κύριο Γρηγοριάδη να εκτιμά ότι σταδιακά με την έναρξη του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από το Σάββατο του Λαζάρου, η αγοραστική κίνηση θα τονωθεί και αναμένεται να κορυφωθεί από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.

Η αγορά της Ξάνθης είναι έτοιμη για τις πασχαλινές αγορές, διαθέτει επάρκεια, καλές τιμές,  ποικιλία και ποιότητα προϊόντων, τόνισε ο κύριος Γρηγοριάδης και κάλεσε τους καταναλωτές να επιλέξουν και να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την τοπική οικονομία, με δεδομένο ότι το πρώτο 3μηνο του 2024 ήταν από τα χειρότερα των τελευταίων 30 ετών για τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο, κάτι που διαπιστώθηκε ως γενική τάση και στο πρόσφατο συνέδριο του κλάδου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στο οποίο συμμετείχε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης.

Υπάρχει μεγάλη γκρίνια στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, σημείωσε και πρόσθεσε ότι η δύσκολη κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη στην Ξάνθη και ευρύτερα στην περιοχή της Θράκης, η οποία ζει τα τελευταία χρόνια μία έντονη αποβιομηχάνιση, τα αποτελέσματα της οποίας είναι εμφανή σε όλη την οικονομική και κοινωνική αλυσίδα.

Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην τοπική οικονομία-Επαφές του Εμπορικού Συλλόγου με Δήμο Ξάνθης και Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ένας τομέας, που θα μπορούσε να συμβάλλει στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος είναι και ο τουρισμός και προς αυτή την κατεύθυνση  ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης ξεκίνησε ήδη επαφές με τον Δήμο Ξάνθης και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Τουρισμού Αναστάσιο Ταρενίδη και θα συναντηθούν εκ νέου μετά τον Πάσχα, προκειμένου να αποφασιστούν συγκεκριμένες και στοχευμένες στρατηγικές, ενώ ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον κύριο Γρηγοριάδη να σημειώνει και τις καλές σχέσεις και την συνεργασία, που έχουν με τους εμπορικούς συλλόγους των όμορων νομών, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Εκτός όμως του τουριστικού τομέα, που είναι ναι μεν σημαντικός, αλλά δεν είναι ο μοναδικός, που θα μπορούσε να συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία και στην αλλαγή σελίδας σύμφωνα με τον πρόεδρο, είναι η ενεργοποίηση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη και ένας νέος Αναπτυξιακός Νόμος για την Θράκη, χωρίς όμως τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Ξάνθης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου το πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην πόλη της Ξάνθης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης, την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Από την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου έως την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 8 και μισή το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 και 30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Την Μεγάλη Παρασκευή η αγορά θα λειτουργήσει από τη μία το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8 και 30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου λόγω αργίας καθώς και την Τρίτη 7 Μαΐου λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά