Σ. Καρανικόλας: Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου κρίνεται η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και το μέλλον της Ε.Ε

Με εφόδιο τη 12ετή του θητεία στα ευρωπαϊκά θέματα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Σπύρος Καρανικόλας, επισκέπτεται όλη την επικράτεια και δίνει την μάχη του σταυρού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Νομικός, διδάκτωρ ευρωπαϊκού δικαίου, επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ για ευρωπαϊκά θέματα, ο κ. Καρανικόλας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου , υπογράμμισε ότι το διακύβευμα των εκλογών του Ιουνίου δεν είναι άλλο από την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η νίκη της ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές είναι , τόνισε, εθνική αναγκαιότητα αφού η ΝΔ έχει έμπρακτα αποδείξει  ότι ξέρει πως να υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα στα κέντρα λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες.

Σημείωσε με έμφαση ότι η νέα θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα είναι μια κρίσιμη θητεία καθώς μεγάλα ζητήματα , κάποια εκ των οποίων και πρωτόγνωρα, όπως η κλιματική αλλαγή, οι πόλεμοι που μαίνονται και απαιτούν  ενίσχυση ασφάλειας και άμυνας, η ενεργειακή αυτονομία κ.α θα τεθούν επί τάπητος για να ληφθούν αποφάσεις. Ήδη τόνισε το 70% των νόμων που ψηφίζονται στη Βουλή και επηρεάζουν ακόμη και την καθημερινότητα των πολιτών , είναι αποφάσεις που λαμβάνονται στα ευρωπαϊκά όργανα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρόσθεσε, είναι εκείνο που πρώτο αποφασίζει για τα σοβαρά και κρίσιμα θέματα των χωρών -μελών, ανάμεσα τους και της Ελλάδας ,  θέματα που αφορούν την οικονομία, την μετανάστευση, την εξωτερική πολιτική, την άμυνα και ασφάλεια, το κράτος δικαίου, το περιβάλλον, τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ και  το Ταμείο Ανάκαμψης κ.α.

Εστίασε στην υπευθυνότητα με την οποία , όπως είπε, η ΝΔ και το ΕΛΚ στο οποίο είναι ενταγμένη, δίνουν μάχες εντός του Ευρωκοινοβουλίου φέρνοντας ως παράδειγμα τις τελευταίες πανευρωπαϊκές αγροτικές κινητοποιήσεις και το αίτημα αγροτών και κτηνοτρόφων όλης της ένωσης, όπως και της Ελλάδας για επανεξέταση της ΚΑΠ  και της άρσης γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο. Υπέρ των αλλαγών στο ευρωκοινοβούλιο ψήφισε μόνο η ΝΔ ενώ κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ  τις καταψήφισαν. Στηλίτευσε μάλιστα τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  Στ . Κασελάκη από τα μέτωπα των κινητοποιήσεων στη χώρα, πάνω στα τρακτέρ, να δεσμεύεται ότι το κόμμα του στηρίζει τα αιτήματα τους

Ακούστε τον κ. Σπύρο Καρανικόλα.

.

Η ψήφος στις ευρωεκλογές , συνέχισε, δεν είναι ψήφος χαλαρή,  διαμαρτυρίας ή τιμωρίας, όπως η αντιπολίτευση θέλει να την παρουσιάζει  επιτιθέμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι η ψήφος που θα κρίνει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας τα επόμενα πέντε κρίσιμα χρόνια και το μέλλον της ίδιας της Ε.Ε. Τα κριτήρια της επιλογής οφείλουν να είναι συγκεκριμένα και στοχευμένα και για την πολιτική δύναμη που επιλέγουμε και για τα πρόσωπα και τις ικανότητες τους, τόνισε, αναφερόμενος και στους celebrities που διεκδικούν σταυρό μόνο λόγω της αναγνωρισιμότητας. Δεδομένης δε  της επιστολικής ψήφου δεν υπάρχουν , τόνισε, και δικαιολογίες πια για την αποχή.

Εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ε.Ε , οι οποίες έχουν αντιευρωπαϊκή ιδεολογία, γεγονός επικίνδυνο για την ίδια την Ένωση, σημειώνοντας ότι ευθύνη γι’ αυτό έχει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση , η οποία κούρασε και απογοήτευσε τους πολίτες των χωρών -μελών με πολιτικές λιτότητας , σε χώρες του νότου – και στη δική μας- με προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, μνημόνια δηλαδή , αλλά και στις υπόλοιπες χώρες με ‘σφιχτές’ δημοσιονομικές πολιτικές απότοκο των συμφώνων σταθερότητας. Υποστήριξε ότι και στην Ελλάδα απαντάται το φαινόμενο με δυνάμεις, όπως η Ελληνική Λύση  και η Νίκη , που με λόγο δημαγωγικό και λαϊκίστικο καπηλεύονται το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων και τη πίστη.

Η μάχη του σταυρού

Ο κ. Καρανικόλας τόνισε ότι θα επισκεφθεί όλη την επικράτεια δίνοντας τη μάχη για τη νίκη της ΝΔ αλλά και για την εκλογή του, με στόχο αποκλειστικά και μόνο την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων στο ευρωκοινοβούλιο. Μια μάχη δύσκολη με σταυρό προτίμησης. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τέσσερις υποψήφιους και ο ίδιος, έχοντας εφόδιο την πολυετή ενασχόληση του στα ευρωπαϊκά μέτωπα και τις επιστημονικές του γνώσεις, δηλώνει αποφασισμένος , εφόσον τον εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός , να εργαστεί σκληρά .

Η δέσμευση

Εφόσον ο ελληνικός λαός τον εμπιστευτεί και εκλεγεί, δεσμεύθηκε δημόσια ότι θα ξαναγυρίσει όλη την επικράτεια και θα ξανασυναντηθεί με τους εκπροσώπους αρχών και φορέων κάθε περιφέρειας και κάθε νομού, ώστε να καταγράψει τις δυο πρώτες προτεραιότητες που θα τεθούν υπόψη του για επίλυση, προώθηση ή υλοποίηση.

Η Ξάνθη που τον γοήτευσε από την πρώτη επίσκεψη

Γοητευμένος από την όμορφη πόλη της Ξάνθης και τους φιλόξενους ανθρώπους της δήλωσε ο κ. Καρανικόλας, ο οποίος χθες για πρώτη φορά την επισκέφθηκε. Μίλησε με θαυμασμό για το φεστιβάλ ‘Ξάνθη, Πόλις Ονείρων -Μουσικών Σχολείων’ καθώς κατά τη διάρκεια των χθεσινών συναντήσεων του με εκπροσώπους αρχών και φορέων της πόλης, συνάντησε και τους μαθητές των σχολείων στις υπαίθριες μουσικές σκηνές τους στο κέντρο της πόλης. Τον γοήτευσε αυτή η πόλη τόσο πολύ που, όπως εκμυστηρεύθηκε, ενώ ήταν προγραμματισμένο  ν’ αναχωρήσει το απόγευμα, τελικά έφυγε για τον επόμενο σταθμό της περιοδείας του μετά τα μεσάνυχτα.

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά