Σύσκεψη-Συνάντηση των εθελοντικών οργανώσεων της Ξάνθης, με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, το απόγευμα,  μετά από πρόσκληση που απηύθυνε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης στις εθελοντικές ομάδες της περιοχής.

Τη σύσκεψη συντόνισε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος και Προήδρευσε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Τσάπαλης, με την παρουσία του Αντιδημάρχου αποκεντρωμένων υπηρεσιών Σταυρούπολης κ. Μάριου Τσορμπατζίδη

Ο συντονισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης με τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής είναι ένα νευραλγικό σημείο επιτυχίας των δράσεων, σημείωσε στην εισαγωγική του ομιλία ο Ιωάννης Τσάπαλης, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να γνωστοποιήσουν στη συνάντηση τα ζητήματα που αντιμετώπισαν κατά το παρελθόν στις προληπτικές δραστηριότητες για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Στη διάρκεια της συζήτησης, εκφράστηκαν απόψεις και κατατέθηκαν προτάσεις σχετικά με την πυροπροστασία της περιοχής, ενώ διατιπώθηκαν και αρκετά ερωτήματα, κυρίως διαδικαστικά και νομικής φύσεως που κατέδειξαν σημεία που πρέπει να διασαφιστικούν σχετικά μη την ισχύ του νέου νομικού πλαισίου που ισχύει από τη φετεινή αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Τσάπαλης, άκουσε τους εκπροσώπους όλων των εθελοντικών ομάδων, παρέδωσε στοιχεία επικοινωνίας που είναι διαθέσιμα όλο το εικοσιτετράωρο και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να επικοινωνούν μαζί του όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο για οποιεσδήποτε ιδές, διευκρινήσεις, απορίες και συντονισμό.

Στη σύσκεψη έδωσαν το παρόν οι εθελοντικές ομάδες:

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Νομού Ξάνθης,  η Ομάδα Δάσωσης & Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Α.Κ.),  ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών, Ναυαγοσωστών Νομού Ξάνθης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σταυρούπολης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Νομού Ξάνθης, η  Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης (ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ.), ο  Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης,  η  Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, ο  Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Ξάνθης «Πολυμήχανοι», η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ξάνθης, η Λέσχη 4Χ4 Ξάνθης και ο υπό σύσταση Σύλλογος κατοίκων Χρύσας που εκπροσωπήθηκε από την κα. Μαρία Πετρά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης