Κινητοποιήσεις αποφάσισε η ΕΛΜΕ Ξάνθης

Απεργία την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και επαναπροσδιορισμό της στάσης των εκπαιδευτικών μέσω Γενικών Συνελεύσεων με εναλλακτική- σ.σ: δεύτερη πρόταση που επίσης πλειψήφησε-- την πρόταση για απεργία διαρκείας , είναι η πλειοψηφούσα θέση της ΕΛΜΕ Ξάνθης  που αποφασίσθηκε  στη χθεσινή της Γ.Σ. και εξουσιοδότησε την πρόεδρο Μαρία Λουκοπούλου να μεταφέρει την προσεχή Δευτέρα στην ολομέλεια των προέδρων της ΟΛΜΕ όπου και θα ληφθεί η τελική απόφαση του κλάδου για τη στάση του .

Μιλώντας σήμερα στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου η κ. Λουκοπούλου υπογράμμισε ότι ανεξάρτητα με την απόφαση που θα λάβει η ΟΛΜΕ και ακόμη κι αν απορριφθεί η πρόταση για απεργία την ημέρα του αγιασμού και επαναπροσδιορισμό της στάσης των εκπαιδευτικών μέσω Γ.Σ. , σε τοπικό επίπεδο έστω και συμβολικά, με στάση εργασίας οι καθηγητές της Ξάνθης θα διαμαρτυρηθούν για όλα συνέβησαν και σχεδιάζονται να συμβούν στον κλάδο τους.

Παράλληλα οι καθηγητές οργανώνουν την μετάβαση τους στη Θεσσαλονίκη όπου θα πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Σήμερα δε, από τις 12:00 έως τις 14:00, η ΕΛΜΕ  αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στους χώρους του 2ου ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ με συμβολικό αποκλεισμό τους. Για το λόγο αυτό κήρυξε στάση εργασίας για σήμερα κατά το προαναφερόμενο δίωρο ώστε να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους απολυμένους εκπαιδευτικούς, την αντίθεση της στις κυβερνητικές επιλογές υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και την αγανάκτηση της για την κατάργηση των κλάδων των ΕΠΑΛ, το κλείσιμο των ΕΠΑΣ και τη διάλυση της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε ενημέρωση των Συλλόγων Γονέων Γυμνασίων και Λυκείων της Ξάνθης για όλα όσα διαδραματίζονται τώρα στο χώρο της Παιδείας και σχεδιάζονται μέσω του νέου σχολείου με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ακούστε την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μ.Λουκοπούλου.

 

 

 

 

Loukopoulou o5 09 2013 ELME by Radio899 on Mixcloud

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά