Ξάνθη: Αποθεώθηκε, η Σόνια Θεοδωρίδου

 Η συναυλία «Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων», που έδωσε η Σόνια Θεοδωρίδου χθες στην Ξάνθη, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, σε ένα κλίμα συγκίνησης και αισιοδοξίας, που φέρνει και η Ανάσταση του Χριστού, με τη Σόνια Θεοδωρίδου να αναφέρεται,  μετά την ολοκλήρωση του κονσέρτου,  στα σχέδια της για το επόμενο διάστημα και τις υποτροφίες που θα έχει τη δυνατότητα να δίνει ο Σύλλογος Φίλων Πολυχώρου Σκέψης και Τέχνης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αν δεν υπήρχε  η Μαρία Κάλλας, δεν ξέρω πραγματικά που θα ήμουν σήμερα εγώ», οι υποτροφίες είναι απαραίτητες για να ανοίγουν δρόμους στα όνειρα των νέων ανθρώπων που έχουν ταλέντο και ταυτόχρονα όρεξη για πολύ δουλειά.

Η κα. Σόνια Θεοδωρίδου ευχαρίστησε το υποδειγματικό κοινό της που την αποθέωσε και απευθύνθηκε σε αυτό με απλότητα και αμεσότητα.

Ακούστε την

Την κυρία Θεοδωρίδου συνόδευσε με αρτιότητα επί σκηνής η χορωδία Πολύμνια, μία χορωδία γυναικών, που δημιούργησε και διδάσκει η ίδια,  στο πιάνο  ο εξαίρετος Αλέξανδρος Μακρής και στις πρόζες, μια  ιδιαίτερα προσεγμένη προσέγγιση από τον Παναγιώτη Μπαρδάκη.

Το έργο, «Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων»,  είναι ένα λαϊκό ορατόριο του σπουδαίου συνθέτη, Σταύρου Κουγιουμτζή  και ένα από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, όπου χρησιμοποιώντας ως ποιητικό υλικό εκκλησιαστικούς ύμνους, συνέθεσε ένα λυρικό έργο βασισμένο στη βυζαντινή μουσική, σε συνδυασμό με δυτικότροπους και λαϊκούς μουσικούς δρόμους.

Ελπίζουμε, ότι σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να σας παρουσιάσουμε σε βίντεο την εκδήλωση, γνωρίζοντας βέβαια εκ των προτέρων, ότι δεν θα είναι ικανό να αποτυπώσει την όλη ενέργεια που εκπέμφθηκε κατά τη ζωντανή παρουσίαση του έργου.

 

 

 

 

 

 

 

Κάμερα-Επεξεργασία: Μερώπη Γκαβογιάννη 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης