Αγώνες Σκοποβολής στο Ολυμπιακών Προδιαγραφών Σκοπευτήριο του Δήμου Ξάνθης, στον Δαφνώνα

Στο Σκοπευτήριο Δαφνώνα, υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης, ο Σκοπευτικός Όμιλος Αποφοίτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει  με την υποστήριξη της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων, Α’ κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών-Εφήβων-Νέων (ΑΓΕΝ) και Παίδων Α και Β.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Τάσος Τερενίδης, μίλησε για τη διοργάνωση στον "Αθλητικό Παλμό" του Νεκτάριου Αμποβιανίδη, ενώ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Σκοποβολής Νίκος Βουδούρης που θα είναι το Σαββατοκύριακο στους αγώνες στον Δαφνώνα.

Ως προς το πρόγραμμα των αγώνων, θα διεξαχθούν πέντε σειρές το Σάββατο, από τις 09:00 έως τις 17:00 και δύο σειρές από τις 09:00 έως τις 11:00 την Κυριακή.

Η αποστολή θα απαρτίζεται με περισσότερα από 100  άτομα, ενώ αθλητές, προπονητές και συνοδοί, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης, να γευθούν τα εξαιρετικά  τοπικά εδέσματα και να αφεθούν στην ηρεμία της οροσειράς της Ροδόπης.

Παρόντες στους αγώνες θα είναι ο Αλέξανδρος Δημακάκος πρώην Αντιπρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και Μέλος της Πανευτωπαϊκής Ομοσπονδίας Σκοποβολής και ο Νίκος Βουδούρης Ομοσπονδιακός Προπονητής.

Τα αγωνίσματα σε όλες τις κατηγορίες είναι ατομικά και έως αυτή τη στιγμή έχουν δηλωθεί συμμετοχές από τους εξής Συλλόγους:

Σκοπευτικός Όμιλος Αποφοίτων Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης

Αθλητικός  όμιλος Σκοποβολής Θεσσαλονίκης ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

Σκοπευτικός Όμιλος ΩΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σκοπευτικός Όμιλος ΦΙΛΙΠΠΟΣ Γιαννιτσών

Σκοπευτικός Όμιλος  Αλεξανδρούπολης

Παγκρήτιος Αθλητικός Σύλλογος Σκοποβολής

Η απονομή των επάθλων θα γίνει την Κυριακή 19 Μαΐου στις 13.00, στο χώρο του Σκοπευτηρίου και θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι νικητές αθλητές και αθλήτριες στην κάθε κατηγορία και αγώνισμα, με μετάλλιο και δίπλωμα.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Αναστάσιος Ταρενίδης, δρομολογεί τις εξελίξεις, ενθαρρύνοντας την ενεργοποίηση  Σκοπευτικού Συλλόγου στην περιοχή, καλύπτοντας το κενό που υπάρχει στο συγκεκριμένο άθλημα και αξιοποιώντας τις αθλητικές υποδομές του Σκοπευτηρίου, Ολυμπιακών προδιαγραφών, του Δήμου Ξάνθης στον Δαφνώνα, μοναδικό στο είδος για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης