Ξάνθη-Πετροχώρι: Με πραγματικά πυρά η «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2024»//Παρών οι Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Αρχηγός, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, παρακολούθησαν την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2024», που διεξήχθη στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολής Πετροχωρίου, την Πέμπτη 06 Ιουνίου 2024,

Η ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» αποτελεί το επιστέγασμα της Βασικής εκπαίδευσης των Ανθυπολοχαγών και Μονίμων Λοχιών στην τεχνική και στην τακτική και έχει ως σκοπό την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων επί αντικειμένων αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων και Διοικητικής Μέριμνας υπό ρεαλιστικές συνθήκες. Η διεξαγωγή της άσκησης αποτελεί μοναδική ευκαιρία συνεκπαίδευσης του συνόλου των Ανθυπολοχαγών στα καθήκοντά τους στο πεδίο ασκήσεων.

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν o Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, o Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος Σπυρίδων Αλφαντάκης, o Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, o Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) «ΘΗΣΕΑΣ» Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπολομύτης, o Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) Αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης καθώς και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων των Όπλων και των Σωμάτων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, των οποίων οι Ανθυπολοχαγοί συμμετείχαν στην ΤΑΜΣ.

Με το πέρας της άσκησης ο Αρχηγός απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους συμμετέχοντες Ανθυπολοχαγούς και Μόνιμους Λοχίες τονίζοντας τη σημαντικότητα της ανάπτυξης του πνεύματος συνεργασίας, της διαμόρφωσης των κοινών παραστάσεων και της πρακτικής εφαρμογής των γνώσεων σχετικά με την τεχνική και τακτική κατάρτιση.

 Ο Αρχηγός ΓΕΣ, μετέφερε το χαιρετισμό και τις νουθεσίες του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, η σκέψη του οποίου βρίσκεται πάντα κοντά στους επίλεκτους γυναίκες και άντρες του Δ΄ Σώματος Στρατού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά