Παρέμβαση Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης για Αστυνομική Σχολή και δωρεά οργάνων

Με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδια, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρείου κ.κ. Παντελεήμων, ζητά την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης και υπενθυμίζει στον υπουργό τη δέσμευση του για το ‘απολύτως προσωρινό’ μέτρο, σε ότι αφορά την μετατροπή της Σχολής σε κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών, το οποίο τείνει να γίνει μόνιμο.

Με αφορμή την πρόσφατη ορκωμοσία δόκιμων αστυνομικών στις υπόλοιπες σχολές, ο Σεβασμιότατος ζητά από τον Νίκο Δένδια να επανεξετάσει το θέμα και να επαναλειτουργήσει η Σχολή της Ξάνθης.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης π. Σωφρόνιος, σημείωσε ότι η επιστολή εστάλη την περασμένη Δευτέρα και με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του υπουργού.

Επίσης με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης αποσαφηνίζει, προκειμένου να καθησυχάσει ορισμένους κακώς ανησυχούντες συμπολίτες ότι ο Νόμος περί μεταμοσχεύσεων και δωρεά οργάνων του 2011, ο οποίος εισήγαγε την έννοια της εικαζόμενης συναίνεσης , έχει διορθωθεί με τροπολογία στο Ν.4075/12 όπου εισάγεται η έννοια της οικογενειακής συναίνεσης.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Ξάνθης, τόνισε ότι η Εκκλησία παρεμβαίνει για να γνωστοποιήσει απλώς ότι δεν τίθεται θέμα ανησυχίας από όσους δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων με βάση την ισχύ του νόμου και υπενθύμισε ότι η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης με τις μεταμοσχεύσεις προς αντιμετώπιση ασθενειών έχει δώσει παράταση και ποιότητα ζωής σε χιλιάδες συνανθρώπους και αυτό η εκκλησία σαφώς το αναγνωρίζει. Όπως επίσης αναγνωρίζει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής των ανθρώπων αφήνοντας την αντιμετώπιση του ζητήματος της δωρεάς οργάνων στην ευσυνειδησία του καθενός με βάση το κριτήριο της αγάπης προς τον πλησίον.

Ακούστε τον Πρωτοσύγκελο π. Σωφρόνιο.

Κοινωνικά