Κατασκευή Κατασκηνώσεων στη Μαρώνεια. Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ξεκινά από τους Νέους

Η Προγραμματική Σύμβαση για την Πράξη «Κατασκευή Παιδικών Κατασκηνώσεων Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής», υπογράφηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη και τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Στην υπογραφή της σύμβασης, η οποία έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλου Δαμιανίδη, ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε πως το συγκεκριμένο έργο έχει μια ιστορική διαδρομή και είναι παράλληλα η απαρχή μιας εξαιρετικής θεσμικής και συνεργασίας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως «είναι προσωπική δέσμευση πως η συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία θα έχει και συνέχεια, καθώς υπάρχουν ιεραρχημένοι στόχοι από την εκκλησία και από τον Σεβασμιότατο, όπου η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα είναι αρωγός αυτών». Τέλος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι ανέλαβαν την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Από την μεριά, του Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, χαρακτήρισε σπουδαία μέρα για τον τόπο, την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και ευχαρίστησε κι αυτός τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Η σκέψη για την δημιουργία των παιδικών κατασκηνώσεων, έγινε για δύο λόγους»,επεσήμανε ο Μητροπολίτης, λέγοντας πως το συγκεκριμένο έργο «αφενός γιατί ήταν όνειρο του προηγούμενου Μητροπολίτη Μακαριστού και αφετέρου γιατί ήθελα να δώσω το στίγμα της νέας ποιμαντικής πορείας σ’ αυτό τον τόπο, αρχίζοντας μ’ ένα έργο το οποίο θα χαρίσουμε στα παιδιά».

Να σημειωθεί πως το έργο, αφορά την κατασκευή εγκαταστάσεων Παιδικών Κατασκηνώσεων σε παραθαλάσσια έκταση συνολικού εμβαδού 14.084,40 τ.μ., στην θέση Καψάλα του Αγροκτήματος Προσκυνητών, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών Ροδόπης.

Οι Παιδικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής θα φιλοξενούν παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 16 ετών. Η συνολική προβλεπόμενη δυναμικότητα ανέρχεται σε 80 παιδιά ανά κατασκηνωτική περίοδο ενώ προβλέπεται η λειτουργία για 34 κατασκηνωτικές περιόδους κάθε έτος από την 01/06 έως την 30/09.

Βασικό χαρακτηριστικό των νέων παιδικών κατασκηνώσεων είναι η έμφαση στην ανάπτυξη σύγχρονων εγκαταστάσεων πλήρως προσαρμοσμένων στις προσταγές ασφαλείας, με φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις και χαμηλά κόστη λειτουργίας και συντήρησης με άμεσο σκοπό την επίτευξη βιωσιμότητας. Ο περιβάλλων χώρος αλλά και η υψομετρική διαμόρφωση του οικοπέδου δημιουργούν εξαιρετική πανοραμική θέα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο σχεδιασμός των κτιρίων και των χώρων έχει πραγματοποιηθεί βάσει των προβλεπόμενων διατάξεων που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία παιδικών εξοχών ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική και οπτική ενσωμάτωση των εγκαταστάσεων στο φυσικό τοπίο της περιοχής

Εκπαιδευτικά
Θρησκευτικά
Τοπικά