Δ.Κουτσούμπας: Ενισχύστε τη λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή αντιλαϊκών πολιτικών

Επίθεση σε δύο μέτωπα και εναντίον της κυβερνητικής συμμαχίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ αλλά και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε Δημήτρης Κουτσούμπας από την Ξάνθη.

Ο Γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργεί προσδοκίες ανάκαμψης της χώρας αποκρύπτοντας ότι, η όποια ανάπτυξη, οικοδομείται πάνω στα γερά θεμέλια του στέρεου αντεργατικού οικοδομήματος που γκρέμισε εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα.

Κι ενώ, υποστήριξε, η κυβέρνηση προσδιορίζει την ανάπτυξη μέσω των ιδιωτικοποιήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για τον ίδιο δρόμο από την ίδια αφετηρία αλλά από άλλη κατεύθυνση, μέσω συμπράξεων με ιδιώτες. Η ουσία είναι ίδια, πρόσθεσε : το κέρδος για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα μονοπώλια εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση μέσω του νέου διπολισμού που προσπαθούν να διαμορφώσουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τη Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι επιχειρείται να ταυτιστούν οι εργατικοί, λαϊκοί αγώνες με τη δράση ενός μορφώματος, μιας εγκληματικής οργάνωσης. Η θεωρία των δύο άκρων σημείωσε ότι εισήχθη από άλλες χώρες της Ε.Ε και με την υιοθέτηση της επιχειρείται η εξίσωση της λαϊκής βούλησης με παράνομες δράσεις.

Πρόσθεσε ότι στη διαμόρφωση του σκηνικού αυτού βοήθησαν και δυνάμεις που στήριξαν ή υποστήριξαν παλαιότερα κινήματα απαξίωσης της Βουλής και του πολιτικού δυναμικού συλλήβδην επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει επουδενί οι όποιες εξελίξεις να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες στη χώρα.

Χαρακτήρισε την περιφέρεια της Α.Μ.-Θ πλουτοπαραγωγική περιοχή , ιδιαίτερα πολύτιμη και στρατηγικής σημασίας που έχει δυνατότητες μελλοντικής αξιοποίησης προς όφελος της λαϊκής ευημερίας.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης αλλά και τα ημίμετρα που προτείνονται τις τελευταίες ημέρες για τη μείωση του συντελεστή του ειδικού φόρου κατανάλωσης όπως και η περιβόητη διαπραγμάτευση για το θέμα με τους δανειστές που δεν απέδωσε, δεν είναι τίποτε άλλο από στάχτη στα μάτια των λαϊκών οικογενειών που βλέπουν ορατό τον κίνδυνο να βγάλουν το χειμώνα χωρίς θέρμανση, τόνισε. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Β.Ελλάδας όπου ο χειμώνας διαρκεί περισσότερους μήνες. Ο κ. Κουτσούμπας  υποστήριξε ότι η λύση βρίκεται στην πρόταση νόμου και την τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα του στη Βουλή, με άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης αλλά και του ΦΠΑ που επιβαρύνει το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ενωρίτερα από το Εργατικό Κέντρο όπου συναντήθηκε με πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του νομού και άκουσε προβλήματα και προβληματισμούς τόσο από εργαζόμενους του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα , κάλεσε τους εργαζόμενους να συμπαραταχθούν στο κοινό μέτωπο της λαϊκής συμμαχίας και να αγωνιστούν για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών .

Ακούστε τις δηλώσεις του Δ.Κουτσούμπα.

Koutsoumpas Dimitris-14102013 by Radio899 on Mixcloud

Πολιτικά
Τοπικά