Στην αντεπίθεση περνούν οι έμποροι της Ξάνθης για κατασχέσεις, πρόστιμα, Κυριακές

Το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος αναδείχθηκε σε όλες του τις διαστάσεις στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης.

Οι κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ  ακόμη και για ποσά της τάξης των 1.000 και 2.000 ευρώ, τα νέα εξουθενωτικά πρόστιμα από ελέγχους του ΙΚΑ σε συνδυασμό με τη καταστροφική για την αγορά έλλειψη ρευστότητας, γονάτισαν τη μέχρι πρότινος ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου, Ευθύμιος  Μίλκογλου, επεσήμανε ότι αν τώρα δεν αντιστραφεί το κλίμα , το 2014 θα είναι ισοπεδωτικό για την πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου.

Στη χθεσινή συνέλευση, όπου η συμμετοχή ήταν μεν ικανοποιητική αλλά όχι η αναμενόμενη από το Δ.Σ καθώς τα θέματα στο σύνολο τους ήταν καίρια για τους εμπόρους , αποφασίσθηκε ο Σύλλογος να απαντήσει στα ειδοποιητήρια για επικείμενες κατασχέσεις με εξώδικες διαμαρτυρίες καλώντας τα ενδιαφερόμενα μέλη του να ανταποκριθούν.

Διερευνάται ακόμη περίπτωση μέλους, στο οποίο το ΙΚΑ κατά τη διάρκεια ελέγχου επέβαλε πρόστιμο επειδή συγγενικό πρόσωπο α’ βαθμού του επαγγελματία, εντοπίστηκε να τον βοηθάει!

Για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές αποφασίσθηκε η αγορά της Ξάνθης να διατηρήσει τον παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας της χωρίς να λειτουργεί τις Κυριακές. Ο κ. Μίλκογλου σημείωσε για το θέμα: ‘η προαιρετική λειτουργία επτά Κυριακές το χρόνο δεν βοηθά την αγορά. Πρέπει οι λαμβάνοντες τις αποφάσεις να κατανοήσουν κάποια στιγμή ότι το πρόβλημα δεν είναι οι επιπλέον ημέρες ή ώρες λειτουργίας αλλά η έλλειψη ρευστότητας. Σε αυτό πρέπει να εστιάσουν κι εδώ να δώσουν λύση αν όντως επιθυμούν να στηρίξουν την οικονομία. Και όλη την ημέρα και τις Κυριακές να είμαστε ανοιχτά αν δεν υπάρχει χρήμα προς κατανάλωση δεν θα γίνει τζίρος’.

Τόνισε επίσης ότι οι επιπλέον δύο νέες εκπτωτικοί περίοδοι δεν έχουν να προσδώσουν τίποτε στην αύξηση της κίνησης.

Ακούστε τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης Ε.Μίλκογλου.

Milkoglou 24 10 2013 by Radio899 on Mixcloud

Οικονομικά
Πολιτικά
Τοπικά