Παραδοσιακά Θρακιώτικα παραμύθια, ο πυρήνας του ‘Δαφνοκούκουτσου’/ Νέα έκδοση του ΠΑΚΕΘΡΑ

Παραδοσιακά παραμύθια της Θράκης, ιστορίες από την προφορική -και όχι μόνο- παράδοση, αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν , συγκεντρώθηκαν, καταγράφηκαν και διασώθηκαν στη νέα έκδοση του ΠΑΚΕΘΡΑ υπό τον τίτλο: ‘Το Δαφνοκούκουτσο και άλλα Θρακιώτικα παραμύθια’, η οποία παρουσιάζεται σήμερα στις 18:30 στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ.

Η δουλειά της Ανθής Θάνου και του Παναγιώτη Κούλελη θα παρουσιαστεί από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΠΑΚΕΘΡΑ κ. Στέλιο Σκιά, την επιμελήτρια της έκδοσης, φιλόλογο, κ. Θούλη Γεωργιάδου και τους ίδιους τους ‘παραμυθάδες’ Ανθή θάνου και Παναγιώτη Κούλελη.

Λίγη ώρα νωρίτερα , στις 17:30, στο κοινωνικό κέντρο ’Σταύρος Χαλιορής’ στο Μαγικό Ξάνθης, η Ανθή Θάνου θα αφηγηθεί ιστορίες από το ‘Δαφνοκούκουτσο’ συνοδευόμενη μουσικά από τον Παναγιώτη Κούλελη σε μια εκδήλωση με δωρεάν είσοδο για τα μικρά και μεγάλα παιδιά.

Ο Γ.Γραμματέας του ΠΑΚΕΘΡΑ κ. Βασίλης Αϊβαλιώτης, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου για την 68η κατά σειρά έκδοση του ΠΑΚΕΘΡΑ, το ‘Δαφνοκούκουτσο’, αλλά και για την προσπάθεια καταγραφής των γενεαλογικών δένδρων γνωστών οικογενειών της Ξάνθης που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στην αρχιτεκτονική εικόνα της πόλης.

Ακούστε τη συνέντευξη.

Aivaliotis 25 10 2013 by Radio899 on Mixcloud

Εκπαιδευτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά