«Ζω και δουλεύω» με την κατεύθυνση Πάντα νικήτρια! Η Μιλένα Ρούσκοβα ζεί στις καρδιές όλων.

Με την ευκαιρία του ενός χρόνου από τη φυγή της Μίλενας Ρούζκοβα Κοσιάρη η οικογένειά της σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης, την Παιδιατρική Κλινική Γ.Ν.Ξ, τη Συμπαράσταση για Αναθεώρηση, την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού, το Σύλλογο Καρκινοπαθών και φίλων και το Διεθνή Σύλλογο International Club of Xanthi
Οργανώνουν Κοινωνικό Μνημόσυνο και καλούν όλους τους φίλους και όλες τις φίλες της Μίλενας στις 8 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 6 μμ στο Μοτέλ Νατάσα για να θυμηθούμε και τιμήσουμε τη Μεγάλη Απούσα.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 
Καλούμε όλους τους φίλους και όλες τις φίλες της Μίλενας στις 8 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 6 μμ στο Μοτέλ Νατάσα για να θυμηθούμε και τιμήσουμε τη Μεγάλη Απούσα.
Έφυγε από κοντά μαs η Μιλένα Ρούσκοβα, γυναικολόγος, σύμβουλος θηλασμού IBCLC, εκπρόσωπος του φυσικού τοκετού στην Ελλάδα. Ήρθε από την Τσεχία και εγκαταστάθηκε στην Ξάνθη, την αγάπησε και έζησε σαν πραγματική Ελληνίδα.
Υπήρξε ένας πρωτοπόρος επιστήμονας, ανθρωπιστής, υπερασπιστής των απλών ανθρώπων, ένας γνήσιος μαχητής ενάντια στα συμφέροντα των πολυεθνικών κατασκευής αποτυχημένων υποκαταστάτων μητρικού γάλακτος ζωικής προελεύσεως.
Μια υπέροχη δυναμική γυναίκα αγνή ψυχή και απέραντη δύναμη! Ήταν από τους πρωτοπόρους του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα, δάσκαλος και μέντορας δεκάδων νέων επαγγελματιών υγείας, συνήγορος των παιδιών στον κόσμο των μεγάλων, συνήγορος των απλών γυναικών στον κόσμο της ασυδοσίας του κεφαλαίου. Ήταν πρωτοπόρος και πολύ μπροστά για την εποχή της, δεν τόβαλε ποτέ κάτω, δεν έσκυψε ούτε στιγμή, ούτε όταν όλοι την έβριζαν και την απαξίωναν γιατί υπεράσπιζε το αυτονόητο: το δικαίωμα όλων στη ζωή, το δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώσουν σωστά όπως η πρόνοια της φύσης ορίζει.
Μετέδωσε το πάθος της και τη δύναμή της σε πολλούς νέους γιατρούς, βοήθησε εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά. «Ζω και δουλεύω» έλεγε με την κατεύθυνση Πάντα νικήτρια!, και αυτό ισχύει και όταν πεθάνω από τον καρκίνο, γιατί συνεχίζω να ζω πλήρως και να χαίρομαι τη ζωή μου απέραντα.
Ζώ την κάθε στιγμή όπως της αξίζει!!» Για μας τους μαχητές του θηλασμού, θα είναι πάντα εκεί με αμεσότητα, αγάπη, ανιδιοτέλεια.. Θα είναι πάντα στην καρδιά μας και θα την θυμόμαστε πάντα με απέραντη ευγνωμοσύνη. Καλό ταξίδι Μιλένα…. Να είσαι σίγουρη θα τιμήσουμε το έργο σου, συνεχίζοντας τον αγώνα.
Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά