Χώρεσε 26 λαθρομετανάστες σε ένα VAN και συνελήφθη.

Συνελήφθη στις 5-12-2013 το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (διόδια Αμαξάδων) , απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες.
Είκοσι (20) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Μπαγκλαντές, πέντε (5) υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Νεπάλ.
 
Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κομοτηνής, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στον 28χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με ιταλικές πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
 
Λίγο πιο κάτω, στα διόδια Αμαξάδων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν το δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες.
 
Σημειώνεται ότι ο 28χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Επίσης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον κατείχε μία (1) άδεια ικανότητας οδήγησης των Συριακών Αρχών, η οποία φέρει εμφανή σημάδια πλαστότητας.
 

Κατασχέθηκαν:

 

  • ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • μία (1) άδεια ικανότητας οδήγησης
  • το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα

 

Αστυνομικά