«Η Γέφυρα» με «Τα δεκατρία ρολόγια» την Δευτέρα στο Ίδρυμα.

Για πρώτη φορά  η φοιτητική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα», επιχειρεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο παιδικό θέατρο, με το παραμύθι του James Thurber, «Τα δεκατρία ρολόγια», τη Δευτέρα, 16/12/2013, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στις 18:30.

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Tο 2000 μια παρέα φοιτητών πήραν την απόφαση να οργανώσουν για πρώτη φορά μια φοιτητική θεατρική ομάδα στη Ξάνθη. Έτσι απλά ξεκίνησε και έτσι απλά συνέχισε την πορεία της η ομάδα όπου κάθε χρόνο καινούργια άτομα έρχονταν να πάρουν τη σκυτάλη και να την πάνε παρακάτω. Όλα αυτά φυσικά με ένα κοινό την αγάπη τους για το Θέατρο. Από τότε η ομάδα ανεβάζει παραστάσεις σε τοπικό επίπεδο (με επίκεντρο την Πολιτιστική Εβδομάδα που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος κάθε χρόνο), συμμετέχει σε φεστιβάλ ερασιτεχνικών παραστάσεων καθώς και στο Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης.

Η Δράση της ομάδας όμως δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Κατά καιρούς έχουν οργανωθεί διάφορα σεμινάρια (σκηνογραφίας, συγγραφής σεναρίου) με την βοήθεια επαγγελματιών του χώρου, φίλων της ομάδας.

 

«Δεν βλέπω πώς μπορεί να ελπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος πως θα διατηρήσει τα λογικά του, αν δεν λοξοδρομεί κάπου-κάπου σ’ αυτά τα μονοπάτια.»

- James Thurber

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, «Ιωάννης Ν. Παπαχαρίσης», του Ιδρύματος  Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.  

 

Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά