Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου
Στην Πρωτοβουλία «March to Gaza» συμμετέχει ο Βουλευτής Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ για να σταματήσει η γενοκτονία στην Παλαιστίνη & να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Με όπλο την αλληλεγγύη, 205 άνθρωποι από την Ελλάδα και συνολικά σχεδόν 3000 από όλο τον κόσμο, θα βαδίσουν με την πρωτοβουλία «March to Gaza» προς τα σύνορα της Αιγύπτου με τη Γάζα, απαιτώντας την ασφαλή και ελεύθερη δίοδο ανθρωπιστικής βοήθειας. Aλλά και να σταματήσει επιτέλους η γενοκτονία που διεξάγει σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού η κυβέρνηση του Ισραήλ.
Στην ελληνική αποστολή, που είναι η 3η μεγαλύτερη αποστολή παγκοσμίως και μέτρα 205 ανθρώπους, και σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει την μεγάλη πορεία προς την Γάζα, συμμετέχει και ο Βουλευτής Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.
Η πορεία, με κεντρικό σύνθημα «για τη ζωή, για τη Γάζα, για την Παλαιστίνη», θα κινηθεί από το Καιρό στο Ελ Αρίς και μέσω της ερήμου του Σινά, στα σύνορα με την Παλαιστίνη, ώστε να σπάσει ο αποκλεισμός των Παλαιστινίων και να επιτραπεί να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια.
«Αυτή η απάνθρωπη γενοκτονία που συνεχίζει το Ισραήλ στη Γάζα πρέπει να σταματήσει τώρα», τόνισε σε δηλώσεις του ο Βουλευτής Ξάνθης συμπληρώνοντας πως «κανείς πια δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλός μπροστά στο έγκλημα που συντελείται στη Γάζα».
Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου