Το Γυμνάσιο της Σμύνθης στο Δημοτικό ραδιόφωνο.

Η δευτέρα Γυμνασίου του Γυμνασίου της Σμύνθης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε, με τα ευγενικά παιδιά του γυμνασίου της Σμύνθης, για την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών και για τη μετάδοση του σήματος στη ραδιοφωνική συχνότητα των 89,9 Mhz από τους ραδιοθαλάμους της "Όμορφης Πόλης", στο πάρκο κεραιών και από εκεί στις συσκευές λήψης του ραδιοφωνικού φάσματος, στα ραδιόφωνά μας.

Τα παιδιά του γυμνασίου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους δίσκους βινυλίου και τα πικ απς που αντίκρισαν, πολλά από αυτά για πρώτη φορά, στους ραδιοθαλάμους του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης και από μια μικρή "επίδειξη" των "παράξενων" αυτών για τα παιδιά συσκευών έμειναν πραγματικά συγκλονισμένα! Τότε ήταν που συνειδητοποιήσαμε πόσο εμείς μεγαλώσαμε.... και πόσο τα παιδιά έχουν την ανάγκη να γνωρίζουν και να ενημερώνονται για την περασμένη τεχνολογία, που τελικά αποδεικνύεται διαχρονική!

Στη συνέχεια τα παιδιά παρήγαγαν την δική τους εκπομπή που μεταδώσαμε σήμερα, διαλέγοντας μουσική και συζητώντας με τις καθηγήτριες τους και με τη δημοσιογράφο Κυριακή Οικονόμου.

Ακούστε τα.

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά