Μητσοτάκης – Χρυσοχοΐδης, σε μπλόκο αλκοτέστ//Φύσηξε ο Πρωθυπουργός, στο αλκοολόμετρο

Μαζί με Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέγγισε ένα από τα δεκάδες μπλόκα της Αστυνομίας για αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Πρωθυπουργός, συνομίλησε με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν σε υπηρεσία, τους συνεχάρη για το έργο τους και τους ευχαρίστησε για την άοκνη προσφορά τους, μέρα και νύχτα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε για την απλή και έγκυρη μέθοδο που ακολουθούν οι αστυνομικοί ώστε να εξακριβώσουν πόσο έχει πιεί ένας οδηγός, όπως και για τη διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, ενώ δοκίμασε και ο ίδιος πώς γίνεται το αλκοτέστ.

 «Εδώ στην κυριολεξία σώζουμε ζωές», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ένστολοι σημείωσαν στον Πρωθυπουργό ότι οι Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) στις οποίες ανήκουν έχουν ενισχυθεί με 100 άτομα προσωπικό από τα τέλη Οκτωβρίου 2025.

ΟΙ ΟΕΠΤΑ  πέραν των αυξημένων τακτικών δράσεων για την οδική ασφάλεια, πλέον εκτελούν ειδικές επιχειρήσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητού, να έχουν διπλασιαστεί αυτά τα τριήμερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά