Ομαδική έκθεση αγιογραφίας ετοιμάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη

Μέχρι τις 31 Μαρτίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες/σες να δηλώσουν συμμετοχή στην ομαδική έκθεση αγιογραφίας που θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη ‘Χρ.Παυλίδης’ και διοργανώνεται στο πλαίσιο του εικαστικού προσκλητηρίου για την καταγραφή του εικαστικού δυναμικού της Ξάνθης στον τομέα των εικαστικών.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης ,κ. Κρυωνάς Σεργκενλίδης, υπενθύμισε ότι η όλη προσπάθεια ξεκίνησε από τις προηγούμενες Γιορτές Παλιάς Πόλης με την ομαδική έκθεση ζωγραφικής , συνεχίσθηκαν με την έκθεση φωτογραφίας,  την έκθεση γλυπτικής – τα έργα 17 δημιουργών της Ξάνθης παρουσιάζονται ήδη στην Πινακοθήκη- και ακολουθεί η έκθεση αγιογραφίας.

Σημείωσε ότι η ανοιχτή δημόσια αυτή πρόσκληση απευθύνεται κυρίως στους ερασιτέχνες δημιουργούς που δεν έχουν τη δυνατότητα παρουσίασης της δουλειάς τους.

Για την ομαδική έκθεση αγιογραφίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: να έχουν κάποια σχέση με την Ξάνθη, τα έργα τους να έχουν δυνατότητα ανάρτησης, το κάθε έργο να συνοδεύεται από τον τίτλο του. Επίσης, ως προς τους όρους συμμετοχής, η επιλογή των αγιογραφικών θεμάτων είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα, ο κ. Σεργκενλίδης ενημέρωσε και για τις επόμενες δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης  στα πλαίσια πάντα των πολιτιστικών θεσμών της πόλης.

Ακούστε τη συνέντευξη με τον κ. Κρυωνά Σεργκενλίδη.

Serkenlidis-25022014.mp3 by Radio899 on Mixcloud

Καρναβάλι
Καλλιτεχνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά