Τ.Θεοδωρίδης: Δεν αμφισβητούμε το πρόβλημα με τα αδέσποτα, αναζητούμε την καλύτερη δυνατή λύση

Τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες κάλεσε, μέσω της ενημερωτικής εκπομπής του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και αρμόδιος για το θέμα των αδέσποτων σκύλων , Τάσος Θεοδωρίδης, να παραστούν και να τοποθετηθούν για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν μέσα στην πόλη με τα αδέσποτα στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με γερμανική φιλοζωική οργάνωση.

Η εκδήλωση θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 19:00, στο Π των Καπναποθηκών.

Ο Τάσος Θεοδωρίδης γνωστοποίησε ότι ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης ήταν εκείνος που έφερε το Δήμο σε επαφή με την συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία αναλαμβάνει προγράμματα στείρωσης και ενημερώνει ανά την Ελλάδα (!) για προγράμματα που μπορούν να αξιοποιηθούν για κατασκευή εγκαταστάσεων αδέσποτων ζώων.

Σημείωσε ότι η ίδια η φιλοζωική οργάνωση αναλαμβάνει το κόστος των στειρώσεων και το μόνο που ζητά από τους Δήμους είναι χώροι όπου θα μπορούν να γίνουν οι στειρώσεις και συνεργασία με τους κτηνίατρους της περιοχής.

Ο κ. Θεοδωρίδης επισήμανε ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη είναι μεγάλο και δεν αμφισβητείται αλλά αναζητείται ο κατάλληλος τρόπος διαχείρισης του.

Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίστηκε η δημόσια συζήτηση, παρουσία των συμπολιτών από τους οποίους ζητείται να προσέλθουν και να πούνε την άποψη τους.

Σημείωσε ακόμη ότι η ανακύκλωση του προβλήματος με τις μετακινήσεις αδέσποτων από Δήμο σε Δήμο σε συνδυασμό με τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε προγράμματα στείρωσης λόγω του πολλαπλασιασμού του αριθμού των αδέσποτων , επιδεινώνουν διαρκώς την κατάσταση.

Επί ποδός η υπηρεσία καθαριότητας για το τριήμερο των καρναβαλικών παρελάσεων

Εντωμεταξύ ήδη η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου αναπροσάρμοσε τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων  ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του τριημέρου Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ημέρες που θα πραγματοποιηθούν ισάριθμες καρναβαλικές παρελάσεις αλλά και της Καθαράς Δευτέρας που θα ακολουθήσει.

Ακούστε τον Τάσο Θεοδωρίδη.

Theodoridis gia adespota-26022014.mp3 by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά