Ι.Καμαρίδης για τη ‘Μέριμνα’: Είναι μια συλλογική απόφαση ανθρώπινης αλληλοστήριξης

Μια εθελοντική, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  δομή, με την επωνυμία ‘Ιατροφαρμακευτική Μέριμνα Θράκης’ εγκαινιάζεται αύριο στις 19:00 στην Ξάνθη.

Ο πρόεδρος της ‘Μέριμνας’, παιδίατρος –νεογνολόγος Ιπποκράτης Καμαρίδης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, επεσήμανε ότι το όλο εγχείρημα έχει τις βάσεις του στην πολυποίκιλη εθελοντική προσφορά , η οποία ξεκίνησε με τη λειτουργία του Ιατροκοινωνικού  Κέντρου του Δήμου Ξάνθης στον οικισμό του Δροσερού, όπου πέραν των εμβολιασμών των παιδιών , αναπτύχθηκε μια συλλογική δράση στήριξης των οικογενειών των παιδιών και με προσφορά ειδών ένδυσης-υπόδησης ή τροφίμων αλλά και με μια συνεχή προσπάθεια μέσω συζητήσεων με τους γονείς και τα παιδιά να μην εγκαταλείπουν -τα παιδιά- το σχολείο.

Με έμφαση ο κ. Καμαρίδης σημείωσε – προς αποφυγή, όπως τόνισε, παρεξηγήσεων λόγω και επικαιρότητας - ότι η συγκεκριμένη δομή δεν χρηματοδοτείται από κανέναν δημόσιο ή κυβερνητικό μηχανισμό αλλά στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην προσφορά της εθελοντικής ομάδας που αποφάσισε να παρέμβει στην κοινωνική απραξία της πολιτείας απέναντι σε έναν μεγάλο αριθμό πολιτών που ‘γονάτισαν’ στα χρόνια της κρίσης και δυστυχώς αυξάνονται: ‘χρειαζόταν όμως μια νομική υπόσταση για να λειτουργήσει’, πρόσθεσε.

Ως δομή ιατρικοκοινωνικής φροντίδας θα λειτουργεί παράλληλα και όχι ανταγωνιστικά  με αντίστοιχες δομές της τοπικής κοινωνίας , στην οποία άλλωστε και απευθύνθηκε για να λειτουργήσει :’ απευθυνθήκαμε σε συναδέλφους, ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και ουδείς αρνήθηκε να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του. Πλέον στο δυναμικό μας εντάχθηκε και παιδοκαρδιολόγος από τη Θεσσαλονίκη, εκτός των συναδέλφων από την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης’.

Διευκρίνισε, τέλος, ότι η ΄Μέριμνα’ είναι μια συλλογική απόφαση ανθρώπινης αλληλοστήριξης που προβάλλει ως ανάγκη στις μέρες μας. Στόχος είναι, υποστήριξε, να επεκταθεί και να λειτουργήσει από τις τοπικές κοινωνίες και των υπολοίπων νομών της Θράκης.

Τέλος, απηύθυνε δημόσια πρόσκληση προς τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες να παραστούν στα εγκαίνια, αύριο, Σάββατο στις 19:00, στην οδό Ηπείρου 32 και εφόσον το επιθυμούν να  ενταχθούν εθελοντές στη ‘Μέριμνα’.

Ακούστε τον κ. Ι.Καμαρίδη.

Kamaridis ippokratis-14032014.mp3 by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά