Γιάννης Μπούτος: οι πολίτες οφείλουν να μετατρέψουν την απογοήτευση σε διεκδίκηση και όχι σε αδιαφορία

Ανανέωσε τα όργανα του το Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κατά τη χθεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση και σύντομα αναμένεται να κληθούν οι νεοεκλεγέντες ώστε να γίνει η συγκρότηση σε σώμα.

Ο μέχρι πρότινος οργανωτικός γραμματέας, ραδιολόγος-ακτινολόγος κ. Γιάννης Μπούτος επανεκλέχθηκε και μαζί με την κ. Εριφύλλη Παπαδοπούλου –πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο – αναδείχθηκαν πρώτοι με 21 ψήφους αμφότεροι από τους εκλέκτορες.

Ο κ. Μπούτος μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, αναφέρθηκε καταρχάς στην απογοητευτική εικόνα από πλευράς συμμετοχής στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, αποδίδοντας – μεταξύ άλλων- την απροθυμία των συναδέλφων του στην κακή οικονομική κατάσταση που βιώνουν με τις συνεχόμενες περικοπές στους μισθούς τους.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα που βιώνει ο ίδιος ως εργαζόμενος στο ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας με έμφαση ότι αφενός υπάρχει αξιολογότατος μηχανολογικός εξοπλισμός – σήμερα μάλιστα το τμήμα ενισχύεται με ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα και σύντομα αναμένεται και ψηφιακός μαστογράφος- αφετέρου το έμψυχο δυναμικό του τμήματος είναι ελλιπές και υποχρεωμένο σε καθημερινή βάση να υπερβαίνει τα όρια αντοχής προκειμένου να εξυπηρετήσει τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ασθενών που καταφεύγουν στο Νοσοκομείο λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

Με σαφήνεια υποστήριξε ότι ο ιδιωτικός τομέας , ο οποίος έχει αρχίσει τμηματικά να εισβάλλει στη δημόσια υγεία, πρέπει να κρατηθεί εκτός αν πράγματι θέλουμε να διατηρήσουμε τη υγεία ως δημόσιο αγαθό.

Σημείωσε ότι η δημόσια υγεία δέχθηκε ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα με τις διαθεσιμότητες των οδηγών ασθενοφόρων που κατά την προσωπική του άποψη δεν εξυπηρετεί τίποτε περισσότερο από τη δημιουργία μιας ακόμη δεξαμενής απολύσεων, στο ΕΚΑΒ όπου μεταφέρονται, πιθανότατα με τη ‘λογική’ του πλεονάζοντος προσωπικού, όταν χρειαστεί.

Τέλος αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να κατέλθει υποψήφιος στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό ‘Περιφερειακή Αναγέννηση’ στο πλευρό του Γιώργου Παυλίδη.

Ακούστε τη συνέντευξη με το Γιάννη Μπούτο.

10.4.2014 Μπούτος για τις εκλογές.mp3 by Radio899 on Mixcloud

Πολιτικά