Ξεκίνησε η ενημέρωση "πόρτα-πόρτα" του Δήμου Ξάνθης για την Ανακύκλωση. Από το "σπίτι όλων μας" έγινε η αρχή.

Όπως ήδη ενημέρωσε ο Δήμος Ξάνθης για το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του προγράμματος ανακύκλωσης, σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) ξεκίνησαν την καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων του Δήμου Ξάνθης, με την διανομή «πόρτα-πόρτα» σάκων ανακύκλωσης και ενημερωτικού υλικού.

Όπως είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, η έναρξη της όλης προσπάθειας ενημέρωσης, ξεκίνησε με μία καθαρά συμβολική κίνηση, από το Δημαρχείο, το σπίτι όλων μας.

Όπως ανέφερε επίσης ο Δήμαρχος, η ανακύκλωση είναι υπόθεση του καθενός από εμάς και θα πετύχει με την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή του συνόλου των πολιτών.

Εντείνουμε όλοι την προσπάθεια για την βελτίωση της καθημερινότητας, της ποιότητας ζωής και κάνουμε την ανακύκλωση τρόπο ζωής.

Η Επιστολή του ΧΔημάρχου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου στους Δημότες.

Φίλες και φίλοι,

Η ανακύκλωση είναι πια γεγονός για τον Δήμο της Ξάνθης και θα πρέπει όλοι μας να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα οφέλη της τα οποία είναι πάρα πολλά.

Η ανακύκλωση μας αφορά όλους και οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε προς την κατεύθυνση αυτή για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Είναι λοιπόν ευκαιρία για όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να δράσουν, γιατί με τον τρόπο αυτό προστατεύουν το περιβάλλον περιορίζοντας των όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν για ταφή, με αποτέλεσμα την μείωση της ρύπανσης του αέρα, των εδαφών και των υδάτων.

Με το τρόπο αυτό βελτιώνουμε  και διασφαλίζουμε την ποιότητα ζωής και την υγεία όλων των κατοίκων και ιδιαίτερα των παιδιών μας που είναι και το μέλλον μας. Εξοικονομούμε ενέργεια, φυσικούς πόρους από πρώτες ύλες, αυξάνουμε την αισθητική των πόλεων και δημιουργούμε μακροχρόνια οικονομικά και κοινωνικά οφέλη (νέες θέσεις εργασίας, μείωση κόστους υγειονομικής ταφής, κλπ).

Ξεκινάμε λοιπόν συστηματικά την προσπάθεια ανακύκλωσης χάρτινων, πλαστικών, γυάλινων και μεταλλικών συσκευασιών στην Ξάνθη.

Το πρόγραμμα για την ανακύκλωση έχει προετοιμαστεί και οργανωθεί κατάλληλα και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει με την δική σας ενεργή συμμετοχή και στήριξη και είμαι σίγουρος ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα  μπορέσουμε να απολαύσουμε τα θετικά αποτελέσματά της.

Ας κάνουμε την ανακύκλωση τρόπο ζωής και μια καθημερινή διαδικασία.

Ας δώσουμε τον δικό μας αγώνα, γιατί το περιβάλλον δεν αντέχει άλλο και ας δείξουμε για ακόμη μια φορά, έμπρακτα, την αγάπη μας για την Ξάνθη.

                                                                                   Ο Δήμαρχος Ξάνθης

 

                                                                      Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

ι Μπλε κάδοι θα είναι σύντομα στην γειτονιά σας.

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά