Κατάθεση Στεφάνων και ο "Ναύτης του Αιγαίου" στην Πλατεία Ελευθερίας.

-Εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Δρεμσίζης

-Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στις 12:00 η κατάθεση στεφάνων από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενόψει της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

-Η Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης με Μαέστρο τον Γιώργο Ηλιάδη λίγο πριν την τελετή παιάνιζε το εμβατήριο «Ο Ναύτης του Αιγαίου».

-Το πρόγραμμα της ημέρας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015


Ώρα 07:00 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες, θούρια και εμβατήρια από τις φιλαρμονικές του Δ ́Σ.Σ και του Δήμου Ξάνθης.

Ώρα 8:30 π.μΕπίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ ́Σ.Σ.


Ώρα 10.30 π.μ Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ.Παντελεήμoνος με τη συμμετοχή του κλήρου της πόλης μας
.
Εκφώνηση πανηγυρικού από τον Λέκτορα του Τμήματος  Γλώσσας Φιλολογίας και  Πολιτισμού  Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ. κ. Ιωάννη Μπακιρτζή

Ώρα 11:00 π.μ.
Λιτή δεξίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης κ. Ζαγναφέρη
Κωνσταντίνο στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
.
Ώρα 11:45 π.μ

Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης προεξάρχοντος του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.
Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. , τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τή Δ ́Σ.Σ., τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., τον Αστυνομικό Δ/ντή Ξάνθης, τον Λιμενάρχη Λάγους, τον
Δ/τή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών, τον
Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όλες τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις.


Ώρα 12:00 μ.μ.
Παρέλαση εθελοντών του Ε.Ε. Σταυρού, μαθητών σχολείων της
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών και Τμημάτων Στρατού.


Την ευθύνη της παρέλασης των μαθητών θα έχει ο Προϊστάμενος του Τμ. Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Ξάνθης κ. Δημ.Γκαγκαλίδης.


Ώρα 18:10
Υποστολή της σημαίας. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η
Μουσική του Δ ́Σ.Σ.
 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά