Εκδήλωση για τον Άγιο Παϊσιο από το Σύνδεσμο Θεολόγων και την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης

‘Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης : συμπόρευση με το Χριστό, πορεία προς την αγιότητα’, είναι το θέμα της Πασχαλινής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Θεολόγων Ξάνθης με την στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθωρίου, αύριο Σάββατο στις 20:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η προσέγγιση του θέματος θα γίνει μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος και του συμπολίτη μας από την περιοχή της Σταυρούπολης κ. Λάζαρου Κελεκίδη, ο οποίος συνδέεται με συγγενικούς δεσμούς με τον Άγιο.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και το τμήμα Βυζαντινής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου, το οποίο θα αποδώσει ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας και ύμνους προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου.

Για την εκδήλωση, τους λόγους που ο Σύνδεσμος Θεολόγων Ξάνθης επέλεξε λίγες ημέρες πριν την εορτή του Πάσχα να παρουσιάσει στην τοπική κοινωνία τη ζωή και το έργο του Αγίου Παϊσίου καθώς και για τον τρόπο με το οποίο θα γίνει η προσέγγιση, δηλαδή μέσω της κατάθεσης προσωπικών μαρτυριών, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου η πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων κ. Περιστέρα Αλεξιάδου.

Η κ. Αλεξιάδου, με την ευκαιρία της επικοινωνίας με τις ακροάτριες και τους ακροατές της εκπομπής, απηύθυνε ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς την τοπική κοινωνία να προσέλθει και να παρακολουθήσει την εκδήλωση καθώς η ζωή και κυρίως το έργο του Αγίου είναι διδαχή για κάθε χριστιανό, όπως άλλωστε και του συνόλου των Αγίων της Εκκλησίας μας .

Παράλληλα η Πρόεδρος ενημέρωσε και για τις δραστηριότητες που ετοιμάζει μετά το Πάσχα ο σύνδεσμος Θεολόγων Ξάνθης.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

27.03.15 ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ (ΕΚΔΗΛ.ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑ'Ι'ΣΙΟ by Radio899 on Mixcloud

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά