Το νηπιαγωγείο Κιμμερίων στο Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης

Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν εξαντλείται μόνο εντός του σχολείου, στα θρανία, αλλά  και με επισκέψεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών και κάνουν πιο λειτουργική την επαφή με τους εκπαιδευτικούς τους που έχουν "όρεξη" και ζήλο να υποστούν την "ταλαιπωρία" μιας μετακίνησης με τους μαθητές τους.

Η κ. Χρυσούλα Κοτσανίδου και η κ. Δήμητρα Ορούζογλου εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου Κιμμερίων άφησαν την ησυχία του σχολείου τους, προκειμένου να  παράσχουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να έχουν ρεαλιστικές παραστάσεις που θα αξιοποιήσουν  στη συνέχεια στο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου Κιμμερίων Ξάνθης μετέφεραν  τα παιδιά  τους στο κτήριο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης έχοντας ήδη προγραμματίσει την επίσκεψή τους στο Δημοτικό Ωδείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Οι νηπιαγωγοί  απέδειξαν ότι έχουν όρεξη και ζήλο, εμπειρία και ευαισθησίες, γνώση και ισορροπία για την εκπαιδευτική διαδικασία έξω από το σχολείο και συνόδευσαν τα παιδιά τους  στην «Όμορφη Πόλη 89,9». Με υπομονή και ευγένεια εξήγησαν στα παιδιά τα πρώτα ραδιοφωνικά σκαλοπάτια, είχαν ήδη εξηγήσει από το σχολείο πως μπορεί κάποιος να καταρτίσει μία  «συνέντευξη» και έδωσαν ως εργασία για το σπίτι  μια συνέντευξη με τη μητέρα τους………

Τα υπέροχα, απίστευτα, παιδιά του νηπιαγωγείου Κιμμερίων Ξάνθης   με το θάρρος και τον αυθορμητισμό τους μίλησαν στα μικρόφωνα του ραδιοφώνου του Δήμου Ξάνθης, εξέφρασαν τις απορίες τους και τραγούδησαν με τη ψυχή τους.
 

  Το Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης - το Ραδιόφωνο των Πολιτών συνεχίζει να έχει την πόρτα του ανοιχτή στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ξάνθης και σε κάθε πολίτη ώστε να γίνεται το "όχημα" για δημιουργικές συζητήσεις και προβληματισμούς που μπορούν να μας μετακινούν τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά.

31 03 2015 Νηπιαγωγείο Κιμμερίων Α1 by Radio899 on Mixcloud

31 03 2015 Νηπιαγωγείο Κιμμερίων Α2 by Radio899 on Mixcloud

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά