Σήμερα ο Ραδιομαραθώνιος αγάπης για το Γηροκομείο. Από χθές ο Αρμενικός Σταυρός του Ελέους Ξάνθης έκανε ουσιαστικά την πρώτη προσφορά.

"Ο Αρμενικός Σταυρός Ελέους Ξάνθης στα πλαίσια των δράσεών του για την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία, και συμμετέχοντας στον μαραθώνιο αγάπης υπέρ του γηροκομείου, αποφάσισε να προσφέρει ένα γεύμα αγάπης στους τροφίμους του γηροκομείου Ξάνθης την 24η Απριλίου.

 
Η προσφορά αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα γιατί αφενός μεν γίνεται στη μνήμη των παππούδων μας και των γιαγιάδων μας που χάθηκαν στη διάρκεια των σφαγών  που ξεκίνησαν την 24η Απριλίου του 1915 από την κυβέρνηση των Νεοτούρκων, αφετέρου δε, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς τα ιδρύματα της Ελλάδας που αγκάλιασαν τους πρόσφυγες και έδωσαν την ελπίδα στο λαό μας για να συνεχίσει να ζει, να θυμάται, να καταδικάζει και να διεκδικεί.
 
Ένας αιώνας μνήμης.
Ένας αιώνας ζωής.  
Κάνουμε τη μνήμη προσφορά.
 
Επίσης την 24η Απριλίου διοργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του 1915.
 
Η κινητή μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης θα βρίσκεται στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αρμενικής κοινότητας Ξάνθης (Αγίου Ελευθερίου 54) από τις 9.30 π.μ. έως τη 1.30 μ.μ.
 
Καλούμε όλους του συμπολίτες μας να είναι εκεί, να δώσουμε αίμα, να δώσουμε ζωή σε αντάλλαγμα των ψυχών που χάθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια των σφαγών και των εκτοπίσεων από το 1915 μέχρι το 1922".

 

Επιμέλεια : Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Τοπικά