Ολοκληρώθηκε ο Ραδιομαραθώνιος για το Γηροκομείο της Ξάνθης. Η προσπάθεια συνεχίζεται.

Ολοκληρώθηκε  για 4η συνεχή χρονιά με αυτή τη μορφή, μετάδοση τη Μεγάλη Τετάρτη,  ο Ραδιο-Μαραθώνιος Αγάπης για το Γηροκομείο Ξάνθης.

-Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ

-Συμμετείχαν Ραδιόφωνα - Τηλεοράσεις -Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος.
 
-Οι απλοί πολίτες έδειξαν πως όταν η ψυχή θέλει τότε όλα τα μπορεί....
 
- Ένα αγόρι 8 ετών έδωσε 20 ευρώ από το χαρτζιλίκι του Πάσχα.
 
Για 4η συνεχή χρονιά οργανώνεται και μεταδίδεται τη Μεγάλη Τετάρτη ο Ραδιομαραθώνιος Αγάπης για τη στήριξη του Γηροκομείου Ξάνθης. Θυμίζουμε οτι αρκετές φορές στο παρελθόν είχαν οργανωθεί και μεταδοθεί "ραδιομαραθώνιοι" για τη στήριξη της δομής, κάθε χρονιά όμως σε διαφορετικές ημερομηνίες. Η επιλογή της Μ.Τετάρτης ως σταθερής ημέρας για τη διενέργεια του Ραδιομαραθωνίου, δίνει μια σταθερή τροχιά στο εγχείρημα και το καθιστά πλέον θεσμό.
 
 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, σχεδόν στο σύνολό του ο ηλεκτρονικός και έντυπος Τύπος της περιοχής – βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι – συμμετείχε στο εγχείρημα που διοργανώθηκε από το Γηροκομείο και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ξάνθη FM100. Συνολικά 9 ραδιόφωνα (ειδησεογραφικά και μουσικά) με έδρα την Ξάνθη, ένωσαν τις φωνές τους αναμεταδίδοντας το πρόγραμμα του Ραδιο-Μαραθωνίου από τις 09.00 το πρωί μέχρι και τις 16.00 το μεσημέρι, ενώ παράλληλα ο Μαραθώνιος μεταδόθηκε τόσο τηλεοπτικά όσο και διαδικτυακά μέσω live streaming. 
 
Από τις τηλεφωνικές προσφορές υπολογίζεται οτι συγκεντρώθηκε ποσό που ξεπερνά τις 9.000 ευρώ.
Η συγκέντρωση των προσφορών συνεχίζεται. Ακόμη έχουμε όλοι τη δυνατότητα και θα την έχουμε για λίγες ημέρες ακόμη να καταθέσουμε χρήματα στους λογαριασμούς του Γηροκομείου:
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: IBAN GR 7401723580005358060958939
EUROBANK: IBAN GR 102601270000710200217735

Ο τελικός απολογισμός της δράσης θα πραγματοποιηθεί σε τρείς περίπου εβδομάδες μετά  την ολοκλήρωση της καταγραφής των προσφορών που συνέλεξαν οι εθελοντές αλλά και τα χρήματα που κατατέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Γηροκομείου. 

Ανάμεσα σε αυτούς που παρενέβησαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής ήταν τόσο ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης όσο και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που στο ίδιο μήκος κύματος δήλωσαν την συμπαράστασή τους στη δομή του ιδρύματος, μίλησαν για την αναγκαιότητα της ύπαρξής του και ενίσχυσαν οικονομικά την προσπάθεια.

Ακούστε το Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο.

Dimarhopoulos-radiomarathonios-09042015 by Radio899 on Mixcloud

Απλήρωτοι επί μήνες οι εργαζόμενοι 
Το Γηροκομείο Ξάνθης έχει  σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς η συνδρομή του κράτους είναι ελάχιστη τα τελευταία χρόνια.
Οι υπάλληλοι όπως ακούστηκε στην εκπομπή είναι απλήρωτου από 4 έως και 9 μήνες, λαμβάνουν έναντι όταν συγκεντρώνεται ρευστό στο ίδρυμα και τα χρήματα του μαραθωνίου θα δοθούν για την πληρωμή του Δώρου του Πάσχα και οφειλόμενων μισθών στους εργαζόμενους.
 
 
 
 
Στο Γηροκομείο φιλοξενούνται σήμερα 52 ηλικιωμένοι, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν σύνταξη ΟΓΑ και αυτό δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την οικονομική του θέση.
 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Τοπικά