Διεθνής αγώνας οδήγησης τύπου «Eco-Rally» και ημερίδα για την ηλεκτροκίνηση, σε συνέργια με το Δήμο Ξάνθης.

-Ενημέρωση για την "Ηλεκτροκίνηση" και τα πλεονεκτήματά της, στις σύγχρονες αστικές περιοχές.

-Ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

-Προστασία της Δημόσιας Υγείας από τις επιπτώσεις της λειτουργίας των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

-Ορθολογική χρήση της ενέργειας

Ο κ. Αθανάσιος Καρλής, Επίκουρος Καθηγητής του  Τμήματος  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και  αναπληρωματικό Μέλος του ΔΣ του  Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων,  μας ενημερώνει ότι το Δ.Σ. του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.  κατά τη συνεδρίασή του στις 26 Φεβρουαρίου 2015, έλαβε την απόφαση για συνεργία με το Δήμο Ξάνθης, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διοργάνωση και υλοποίηση εκδηλώσεων σχετικών με την ηλεκτροκίνηση, κατά το διήμερο 25 και 26 Απριλίου 2015.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Ξάνθης και ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος τους προηγούμενους μήνες είχε πάρει πρωτοβουλίες και προχώρησε σε επαφές και συνεννοήσεις, τόσο με το Πανεπιστήμιο,  όσο και με το Ελληνικό Ινστιτούτο  Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων για την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων γύρω από την ηλεκτροκίνηση εκφράζοντας τη βούλησή του, αυτή να υιοθετηθεί σταδιακά από το Δήμο Ξάνθης.

Οι εκδηλώσεις  αφορούν σε:

  • Ημερίδα με θέμα «Ηλεκτροκίνηση: τρέχουσα κατάσταση και προοπτικές», το Σάββατο 25 Απριλίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης
  • Διεθνή αγώνα οδήγησης τύπου «Eco-Rally» για Ηλεκτρικά, Υβριδικά Ηλεκτρικά και Εναλλακτικής Ενέργειας Οχήματα (με φυσικό αέριο, υγραέριο, διπλού καυσίμου, κλπ), με αφετηρία και τερματισμό την πόλη της Ξάνθης, την Κυριακή 26 Απριλίου 2015.

 

Το πρόγραμμα της Ημερίδας, καθώς και η διαδρομή του Αγώνα θα καθοριστούν στις επόμενες ημέρες με τη στενή συνεργασία του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. με το Δήμο Ξάνθης.

Η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών θα έχει ως συνδιοργανωτές, εκτός του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. και του Δήμου Ξάνθης, το Δήμο Αβδήρων, την Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης, το Σωματείο Πτυχιούχων Επισκευαστών Αυτοκινήτων Ν. Ξάνθης "Ο Προφήτης Ηλίας" και το Επιμελητήριο Ξάνθης.

Η συγκεκριμένη Ημερίδα θα αποτελέσει,  σημαντικό γεγονός στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, κυρίως όσον αφορά τη γενικότερη ενημέρωση πάνω στη συγκεκριμένη θεματολογία, την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, της διαχείρισης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς όφελος του σύγχρονου πολίτη καθώς και της προστασίας της δημόσιας υγείας από τις επιπτώσεις της λειτουργίας των κινητήρων εσωτερικής καύσης, ειδικότερα δε στα αστικά κέντρα καθώς και τη κατανόηση της ανάγκης ορθολογικότερης χρήσης της ενέργειας η οποία σήμερα είναι εισαγόμενο αγαθό που επιβαρύνει την εθνική οικονομία.

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Οικονομικά
Τοπικά