Δημοσιογράφοι και Τουριστικοί Πράκτορες από τη Ρουμανία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

- Ρουμάνοι Δημοσιογράφοι γνωρίζουν τον τόπο μας και γίνονται οι καλοί πρεσβευτές του φυσικού πλούτου και του "γαλάζιου" του Βόρειου Αιγαίου στα ΜΜΕ που εκπροσωπούν.

-Ταξιδιωτικοί Πράκτορες έρχονται σε επαφή με επιχειρήσεις και επιχειρηματίες της Περιφέρειας, διαπιστώνοντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του κλάδου στην ΑΜΘ.

-"Τόσο κοντά σας .... το μπλε του Αιγαίου". Η επιτυχημένη "ιδέα" επικοινωνίας της περιοχής μας  στη Ρουμανία που τονίζει το πλεονέκτημα της απόστασης, θα εδραιωθεί με την άμεση αναγνώριση και της ποιότητας στις υποδομές και τις υπηρεσίες.

 

Μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη και στα πλαίσια των ενεργειών για την καθιέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ως προορισμού αριστείας, 12 μηνών, στη Ρουμανική αγορά, θα φιλοξενηθούν για πέντε μέρες, (15-19 Απριλίου), σαράντα δύο (42) άτομα από τη Ρουμανία.

Δεκαέξι (16) δημοσιογράφοι από εθνικά μέσα ενημέρωσης μεταξύ των οποίων τρία (3) συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και εικοσιέξι (26) εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων της Ρουμανίας.

Η επιλογή έγινε σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία, υπάλληλος του οποίου θα συνοδεύσει την αποστολή συμβάλλοντας με τη διερμηνεία στα Ρουμανικά και στην επιτυχή οργάνωσή της .

Το πρόγραμμα  :

  • Τετάρτη 15.04.2015    Αναχώρηση με πούλμαν από Βουκουρέστι. Υποδοχή στο Ορμένιο, από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Αμοιρίδη και  αναχώρηση για Ορεστιάδα - Διδυμότειχο - Σουφλί. Ξεναγήσεις και αναχώρηση για διανυκτέρευση στην Αλεξανδρούπολη
  • Πέμπτη 16.04.2015     Ξενάγηση στην Αλεξανδρούπολη. Αναχώρηση για Κομοτηνή. Επίσκεψη και υποδοχή στις 12.30μ.μ. στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη και ξεναγήσεις σε Κομοτηνή, Μαρώνεια, Φανάρι, αναχώρηση για διανυκτέρευση στην Ξάνθη

Στη Ξάνθη θα τους παραθέσει δείπνο ο Περιφερειάρχη κ. Γιώργος Παυλίδης, κατά το οποίο θα γίνει σύντομη παρουσίαση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

  • Παρασκευή 17.04.2015                 Ξεναγήσεις στη Ξάνθη και στα Τέμπη του Νέστου, αναχώρηση για Καβάλα, ξεναγήσεις και διανυκτέρευση
  • Σάββατο 18.04.2015   Αναχώρηση για Φιλίππους, Παγγαίο, παραλιακή ζώνη με ξεναγήσεις. Αναχώρηση για ξενάγηση και διανυκτέρευση στη Δράμα
  • Κυριακή 19.04.2015    Ξενάγηση στη Δράμα, επίσκεψη στο σπήλαιο Αγγίτη, επιστροφή στο Βουκουρέστι.

Κατά την εδώ παραμονή τους, θα συναντηθούν με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, Ξενοδόχους, Τουριστικούς Πράκτορες επαγγελματικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού, σε όλες τις περιοχές που θα επισκεφτούν και θα τους δοθούν πληροφορίες και τουριστικό υλικό, ενώ κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών συναντήσεων των τουριστικών πρακτόρων, έχει προβλεφθεί η ομάδα των δημοσιογράφων να κινηθεί ανεξάρτητα για την μεγαλύτερη δυνατή γνωριμία και προβολή της περιοχής μας.

Το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σημειώνει:

"Είναι στόχος η καθιέρωση του συνόλου της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης στη Ρουμανική αγορά. Μία αγορά που ενώ είναι πολύ κοντά μας, σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο το 10% αυτών που επισκέπτονται τη χώρα μας, προτιμά την περιοχή μας για διακοπές. Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως στόχο και επανακαθορίσαμε την παρουσία μας στη Ρουμανία, θέλοντας να κάνουμε γνωστό το σύνολο της Περιφέρειας μέσα από σειρά δράσεων, μία από τις οποίες είναι η παρούσα. Το σύνθημα που προβάλαμε από το Νοέμβριο του 2014: «ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», έκανε αίσθηση.

Η αύξηση της επισκεψιμότητας, πέραν της προβολής του φυσικού πλούτου και των μνημείων της ΠΑΜ-Θ, είναι συνάρτηση και της παρουσίασης των υπηρεσιών και υποδομών φιλοξενίας και εστίασης, για αυτό και η συνεργασία με τους τοπικούς επιχειρηματίες του τουρισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η ενεργή συμμέτοχη και οι επαγγελματικές συμφωνίες είναι ζητούμενο.

Η Περιφέρεια είναι δίπλα τους, βελτιώνοντας την προβολή αλλά και τις ελλείψεις στις υποδομές. Πιστεύουμε και θα πετύχουμε την καθιέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ως προορισμό αριστείας 4 εποχών."

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Οικονομικά
Πολιτικά
Τοπικά