Συνέντευξη Σ.Γιαννακίδη : Έλεγχοι στη δίοδο Αγ. Κων/νου, Αστυνομική Σχολή και ενημέρωση από Βαρουφάκη

Η λήψη αποτελεσματικών μέτρων ελέγχου των συνοριακών διόδων προς Βουλγαρία, οι εμπλοκές που ανακύπτουν στο θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης -εξαιτίας των δεσμεύσεων λόγω ένταξης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης για τη μετατροπή της Σχολής σε κέντρο κράτησης από την προηγούμενη κυβέρνηση- και η ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την διαπραγμάτευση, ενόψει της συμφωνίας με τους δανειστές, από τον υπουργό οικονομικών Γ.Βαρουφάκη ήταν τα θέματα που ανέπτυξε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθης Γιαννακίδης.

Έλεγχος μεθοριακών σταθμών στα σύνορα με τη Βουλγαρία

Αποτελεσματικό ελεγκτικό μηχανισμό στις συνοριακές διόδους προς Βουλγαρία ζήτησαν από την αν. υπουργό οικονομικών και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των Π.Ε. που συνορεύουν με τη Βουλγαρία.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθης Γιαννακίδης, ο οποίος εστίασε στην ανεπαρκή λειτουργία του μεθοριακού σταθμού του Αγίου Κωνσταντίνου καθώς -παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής - η απουσία υποδομών και μέσων καθιστά αναποτελεσματική την ελεγκτική διαδικασία δεδομένου του τεράστιου όγκου ημερήσιας διέλευσης οχημάτων από τη δίοδο. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν σχεδόν όλοι οι συνοριακοί σταθμοί με αποτέλεσμα την μη καταβολή των προβλεπόμενων έμμεσων φόρων σε αγαθά που εισάγονται από τη Βουλγαρία.

Σύνθετο το πρόβλημα της επαναλειτουργίας της Αστυνομικής Σχολής

Η ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα της μετατροπής της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών, δημιουργεί ένα σύνθετο πλέγμα εμπλοκών για την επαναλειτουργία της Σχολής, για το οποίο όμως υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση να το λύσει, υποστήριξε ο κ. Γιαννακίδης.

Απαντώντας σε ερώτημα για τις διαφορετικές  δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής της Ξάνθης, ο κ. Γιαννακίδης υποστήριξε ότι βάση των δεσμεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία ενέταξε τη μετατροπή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και χρηματοδοτήθηκε για αυτό, απαιτείται η επιστροφή ενός σημαντικότατου ποσού προς την Ε.Ε για να λειτουργήσει ξανά ως Σχολή. Το συγκεκριμένο ζήτημα, υποστήριξε, απασχολεί τα συναρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση που εργάζονται για την ανεύρεση λύσης.

Σημείωσε ότι η περίπτωση της Ξάνθης είναι διαφορετική από τις αντίστοιχες Έβρου και Ροδόπης και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η επαναλειτουργία της Σχολής ώστε να φοιτήσουν οι επιτυχόντες στις εξετάσεις προηγούμενων ετών.

Για το θέμα, υποστήριξε, θα υπάρξουν σύντομα επίσημες ανακοινώσεις ώστε να εξηγηθεί επακριβώς στην τοπική κοινωνία ποιες ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.

Ενημέρωση από Γ. Βαρουφάκη

Τέλος, ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε στην χθεσινή ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό οικονομικών Γ.Βαρουφάκη ενόψει των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας.

Ακούστε τη συνέντευξη.

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 03.06.15 by Radio899 on Mixcloud

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά