Π.Ξανθόπουλος : το 4ο Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης θα αποτελέσει σταθμό για την ενδυνάμωση και ενίσχυση του θεσμού/ Σημαντική παρουσία της ΦΕΞ στα ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ

Την ικανοποίηση και από την πλευρά της ΦΕΞ για το 4ο Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης, εξέφρασε και ο διευθυντής της ΦΕΞ, κ. Πασχάλης Ξανθόπουλος , ο οποίος πρόσθεσε επίσης ότι η φετινή διοργάνωση μπορεί να αποτελέσει τη βάση για έναρξη των συζητήσεων με στόχο την εξέλιξη του θεσμού μέσα από την ενδυνάμωση των αρχικών στόχων και σκοπών.

Μάλιστα έδωσε και το στίγμα των μέχρι τώρα σχεδιασμών για την επόμενη συνάντηση , το 2020, η οποία θα έχει και εορταστικό χαρακτήρα επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελλάδα.

Παράλληλα ο κ. Ξανθόπουλος φέρνοντας ως παράδειγμα εκατέρωθεν οφελών, τη συνεργασία της ΦΕΞ με το Δήμο και τους πολιτιστικούς συλλόγους των Αβδήρων στα ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ, σημείωσε ότι θα μπορούσε και το Πολιτιστικό Αντάμωμα να ενδυναμωθεί μέσω συνεργασιών και συμπράξεων , πάντα στη βάση του πολιτισμού.

Αναφορικά δε με τη φετινή συμμετοχή της ΦΕΞ στα ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ, παρουσίασε τις εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν τη ΄σφραγίδα’ της όπως η συναυλία στο Αρχοντικό Παμουκτσόγλου ‘Δυο φτερά να ανοίγεις φως μου’, την μουσική εκδήλωση στο Μπεκτασίδικο Τεκέ στο Σέλινο καθώς και τη συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Μάνδρας, όπου  ιστορική μνήμη και  ψυχαγωγία θα συνυπάρξουν αρμονικά.

Ακούστε τον κ. Π.Ξανθόπουλο.

 

Πολιτιστικά
Τοπικά