Γ. Ρούτσιας: Περισσότερο προσεκτικοί αυτές τις ημέρες υψηλού κινδύνου. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας για ευπαθή σημεία.

Ο δείκτης επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την έναρξη και εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών είναι 3, σήμερα Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018.

Ο Πύραρχος, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης Γιώργος Ρούτσιας, φιλοξενήθηκε σήμερα στην Ενημερωτική Εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης "Τα Νέα της Πόλης" και είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από πρώτο χέρι τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε αλλά και τι πρέπει να αποφεύγουμε προκειμένου να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια.

Ο Διοικητής της Π.Υ. ζήτησε σήμερα το πρωί της σύγκλιση του ΣΝΟ στην Ξάνθη,  ώστε η επιφυλακή που ήδη υπάρχει σήμερα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να αυξήσει την αποτελεσματικότητά της, ενώ οι περιπολίες που έχουν ξεκινήσει από τα ξημερώματα σήμερα θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.

Ο  Πύραρχος Γιώργος Ρούτσιας κατά τη συζήτησή μας αναφέρθηκε σε αρκετά σημεία ευπαθή στην περιοχή της Ξάνθης, σημειώνοντας οτι η υπηρεσία εδώ και καιρό έχει καταθέσει τις προτάσεις της στους εμπλεκόμενους φορείς ακόμη και για τη διενέργεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.

Ακούστε τον Πύραρχο Γιώργο Ρούτσια.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά