Δημήτρεια Δαφνώνα 2018. Η ορεινή μας περιοχή με χρώματα, ρυθμούς,παραστάσεις και παιχνίδια.

 

Έπεσε η αυλαία στα 20α Δημήτρεια στο Δαφνώνα με τη μεγάλη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου και του Γιώργου Παπαδόπουλου.

Είχαν προηγηθεί εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για όλους, με τα παιδιά να ξεφαντώνουν...

-το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 το απόγευμα, στην πλατεία του Δαφνώνα με κλόουν και ταχυδακτυλουργούς, αγωνίσματα, ζωγραφική και το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού,

-την Κυριακή 12 Αυγούστου, το βράδυ  με το "Θέατρο του Βορρά" στην παράσταση "Οι Πριγκίπισσες στο Νησί των Πειρατών" στο Δαφνώνα,

-επίσης την Κυριακή, με το  Σάββα Φιλίππου, το δικό μας παιδί, στις 22:30 στην πλατεία,  να μας μεταφέρει σε ταξίδια του μυαλού και της φαντασίας, μέσα από τη μουσική και τη μελωδική του παρουσία.

 

Η Νατάσσα Θεοδωρίδου με το Γιώργο Παπαδόπουλο, στο χώρο δίπλα στο ποτάμι, στο Νέστο,  έκλεψαν τις εντυπώσεις, παρουσιάζοντας μια βραδιά στον κόσμο που πλημμύρισε την περιοχή της συναυλίας και εισέπραξαν θερμά χειροκροτήματα από όλους, με το κοινό που  ίσως ξεπερνούσε τα 3.000 άτομα, να τραγουδά με πάθος τα γνωστά τους τραγούδια.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Λομβαρδέας, Θωμάς Ηλιάδης, Δέσποινα Παρτσαλίδου, μαζί με τον  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννη Δρεμσίζη,  καθώς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ταρενίδης, Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, Ραμαδάν Μποζ, Ερκάν Κίρατζη, Αλέξανδρος Κυριακίδης, Γιώργος Κολλάρος, Μανώλης Φανουράκης, Ιπποκράτης Καμαρίδης και Μανώλης Τσέπελης,  εκπρόσωποι Συλλογικοτήτων της περιοχής,  έδωσαν το παρόν εκεί δίπλα στους μαιανδρισμούς του Νέστου, με τη μουσική να ταξιδεύει στα άτρωτα νερά του ποταμού.

Στην εκδήλωση, από την Περιφέρεια ΑΜΘ,  ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης έδειξε να έχει ιδιαίτερη αγάπη στο τραγούδι και πολύ περισσότερο στις ξεχωριστές μελωδίες της Νατάσσας Θεοδωρίδου.

Πριν την έναρξη της συναυλίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνιωτών «Η Δήμητρα», στο πλαίσιο των Γιορτών Νέστου «20ά Δημήτρεια Δαφνώνα», βράβευσε για τις σημαντικές της διακρίσεις, στο «Ολυμπιακό Τόξο», τη νεαρή Δομνίκη-Ραφαηλία Σιδηροπούλου,  με καταγωγή από τον Δαφνώνα, ενώ την τιμητική πλακέτα τής απένειμε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος δαφνώνα "Η Δήμητρα" που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων τόνιζε  οτι, οι φετινές γιορτές είναι αφιερωμένος στον τόπο μας και στις αξίες της ζωής, ενώ σημείωνε ότι, τα έσοδα που τυχόν προκύψουν, θα διατεθούν στη μελέτη και κατασκευή περιηγητικού μονοπατιού στο Δαφνώνα.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Σταυρούπολη