Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων στη συνάντηση με τους δανειστές, Α.Ζαχαρόπουλος, ενημερώνει για τις θέσεις τους για συντάξεις και έξοδο από τα μνημόνια/ Σκοπιανό και συντάξεις βαρόμετρο για εθνικές εκλογές/ Η σχέση του με την Ξάνθη και τους Ξανθιώτες

Η γνωριμία του με την όμορφη πόλη της Ξάνθης και τους δραστήριους ανθρώπους της, έγινε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας. Υπηρέτησε στο Πετροχώρι, έκανε φιλίες, έζησε τους ρυθμούς αλλά και τα προβλήματα της καθημερινότητας και σήμερα το πρωί, μέσω της ενημερωτικής εκπομπής του δημοτικού ραδιοφώνου, μαζί με την καλημέρα του προς τους Ξανθιώτες, ενημέρωσε για μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας , πρωτίστως όμως της ελληνικής κοινωνίας, με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Ένωσης Κεντρώων και υπεύθυνου του τομέα εξωτερικής πολιτικής του κόμματος.

Το ραντεβού με τους δανειστές στη…μεταμνημονιακή Ελλάδα

Καμία απολύτως διάθεση ή πρόθεση από πλευράς δανειστών να υποχωρήσουν στα συμφωνηθέντα για το θέμα της περικοπής των συντάξεων, δεν εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των δανειστών κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στην Αθήνα – σ.σ: ο κ. Ζαχαρόπουλος εκπροσώπησε στη συνάντηση την Ένωση Κεντρώων- επισημαίνει.

Κατέστησαν από την πρώτη στιγμή σαφές προς όλους ότι η αυστηρή επιτήρηση ανά τρίμηνο, στη περίφημη μετά μνημονίου εποχή για την Ελλάδα και τους Έλληνες, είναι συμπεφωνημένη και δεδομένη και σε περίπτωση απόκλισης, τα αντίμετρα- δηλαδή …μνημονιακού τύπου μέτρα στη μετά μνημόνιο εποχή- το αυτονόητο για τους δανειστές.

Η πολιτική εκτίμηση του κ. Ζαχαρόπουλου είναι ότι ενδεχόμενο πάγωμα του μέτρου ή μετακύλισης του σε ύστερο χρόνο, σε ότι αφορά το θέμα της περικοπής των συντάξεων, θα είναι αποτέλεσμα πολιτικής συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές ενόψει εκλογών.

Υπενθύμισε δε ότι θέση της Ένωσης Κεντρώων για το συγκεκριμένο θέμα είναι ότι οι περικοπές συντάξεων θα λειτουργήσουν αντιαναπτυξιακά σε ότι αφορά την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και ταυτόχρονα- αυτό είπε είναι το σημαντικότερο- θα φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερο τους ήδη γονατισμένους από τις συνεχείς περικοπές συνταξιούχους.

Σκοπιανό – εντάσεις με Τουρκία

Την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεση της Ένωσης Κεντρώων με τα όσα εκχωρούνται από πλευράς Ελλάδας στα Σκόπια, όνομα, γλώσσα, εθνικότητα, εξέφρασε ο κ. Ζαχαρόπουλος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει Έλληνας, από τη Κρήτη μέχρι τον Έβρο, που να αποδέχεται ή να αποδεχθεί στο μέλλον τη συμφωνία των Πρεσπών. Η μοναδική δημοσκόπηση για το θέμα αυτό, που οφείλει να σεβαστεί η ελληνική κυβέρνηση, είναι –είπε- αυτή που καθημερινά γίνεται στους δρόμους από τους ίδιους τους Έλληνες σε όλη τη χώρα και είναι και μετρήσιμη και αδιαμφισβήτητη.

Εκτίμησε ότι οι εξελίξεις στο Σκοπιανό και στο θέμα της περικοπής των συντάξεων θα αποτελέσουν το βαρόμετρο για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών: ‘ δεν θα τα ιεραρχήσω. Και τα δυο μαζί είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες’, είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια έντεχνα σχεδιασμένη προσπάθεια εκτόνωσης της οργής στο εσωτερικό της Τουρκίας, αποδίδει ο κ. Ζαχαρόπουλος τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας. Η οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας, τα προβλήματα τα οποία δημιουργεί στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό της χώρας, οδηγούν τον απρόβλεπτο Ερντογάν στη δοκιμασμένη συνταγή εξαγωγής της κρίσης, εκτιμά.

Ακούστε τον κ. Α.Ζαχαρόπου

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά