Αγωνιστικό Μπριτζ στην Ξάνθη. Εγγραφές-Μαθήματα-Προπονήσεις-Αγώνες

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ (Bridge) Ξάνθης- Φίλοι της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, ανοίγει τα φτερά του για τη νέα αγωνιστική-εκπαιδευτική χρονιά,  που ξεκινά τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.

 

Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Κύρος Πασσάς και ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Αποστολίδης φιλοξενήθηκαν στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης «Τα Νέα της Πόλης» και είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση για το συναρπαστικό κατά γενική ομολογία άθλημα που έχει χιλιάδες υποστηρικτές στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

 

Το μπριτζ ακονίζει τη μνήμη και βοηθάει στη διατήρησή της,  καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που παίζουν συχνά, έχουν μειωμένες κατά 95% πιθανότητες, να πάθουν Αλτσχάιμερ ή άλλης μορφής άνοια, τονίζει ο πρόεδρος του Ομίλου Αγωνιστικού bridge Ξάνθης κ. Κύρος Πασσάς.

 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ψυχαγωγία με τη λειτουργία του πνεύματος που όταν κάποιος τη δοκιμάσει και περάσει τα πρώτα στάδια εκπαίδευσης την απολαμβάνει σε όλο της το μεγαλείο, σημειώνει ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ξάνθης κ. Γιώργος Αποστολίδης.

 

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 20:00 στην Πλάτωνος 27 στον Πολυχώρο της ΦΕΞ,  όπου στεγάζεται ο όμιλος, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοικτή συνάντηση γνωριμίας, με όσους θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα και θα γίνει ο προγραμματισμός για μια σειρά μαθημάτων διάρκειας 5 μηνών όπου εισαγωγικά αναλύεται η φιλοσοφία, οι κανονισμοί και η τεχνική του αθλήματος στο οποίο δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση ο παράγοντας τύχη και διδάσκει ο Κύρος Πασσάς

 

Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν άνθρωποι που δεν έχουν ξαναπιάσει στα χέρια τους τράπουλα και δεν έχουν καμία εξοικείωση με τα χαρτοπαίγνια, καθώς αυτό το παιχνίδι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με άλλα παιχνίδια που παίζονται με τράπουλα και αυτό είναι μια μόνιμη παρεξήγηση η οποία αρκετές φορές πλανιέται, όμως λύνεται άμεσα όταν κάποιος γνωρίσει το άθλημα του Αγωνιστικού Bridge από κοντά.

 

Ακούστε τον Κύρο Πασσά και τον Γιώργο Αποστολίδη:

 

 

Σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ (WBF) αριθμεί 113 χώρες – μέλη και πάνω από 1,000,000 αθλητές αγωνιστικού Μπριτζ. Στη δύναμη της, όπως και στη δύναμη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EBL), που υπάγεται στην Παγκόσμια και είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό αθλητών, ανήκουν όλες –ανεξαιρέτως – οι χώρες της Ευρώπης.

Το 1995 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ αναγνωρίστηκε επίσημα σαν αθλητική Ομοσπονδία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και το Μπριτζ μετείχε σαν άθλημα επίδειξης στην Χειμερινή Ολυμπιάδα του 2002.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία διοργανώνει την Ολυμπιάδα του Μπριτζ, όπως και τα Παγκόσμια πρωταθλήματα και Κύπελλα κάθε είδους: Open, Γυναικών, Μικτό, Νέων, Νεανίδων, Βετεράνων, Μαθητών κλπ. Ανάλογα πρωταθλήματα διοργανώνονται από τις υπαγόμενες σε αυτήν Ομοσπονδίες.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ (ΕΟΜ)

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ (ΕΟΜ) ιδρύθηκε το 1965 με αρχική δύναμη 3 σωματεία – μέλη και μερικές δεκάδες αθλητές.

Το 1975 το αγωνιστικό Μπριτζ αναγνωρίστηκε με νόμο ως πνευματικό άθλημα, υπαγόμενο στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έκτοτε γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και σήμερα αριθμεί συνολικά 58 σωματεία – μέλη σε όλη την Ελλάδα (23 στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και 35 σε όλη την υπόλοιπη χώρα) και περισσότερους από 4.500 ενεργούς αθλητές. Διοργανώνει κάθε χρόνο πλήθος πρωταθλημάτων ενώ εκπροσωπείται, με τις εθνικές ομάδες, στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του εξωτερικού.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά