Σ.Ζαριανόπουλος: τα χειρότερα έρχονται μετά το μνημόνιο σε εργασιακά, ασφαλιστικό και εθνικά θέματα.

Την έντονη ανησυχία για τις δραματικές και ταχύτατες εξελίξεις με τις ανακατανομές συνόρων στα Βαλκάνια και την επαναφορά εθνικιστικών επεκτατικών βλέψεων από γειτονικές χώρες με τη Βόρεια Ελλάδα –από Ήπειρο μέχρι Θράκη- που πυροδοτούνται μεσούσης της γενικευμένης κρίσης στην ευρύτερη περιοχή, εξέφρασε ο Ξανθιώτης στην καταγωγή, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα κράτη – μέλη της για αλλαγή μοντέλου στο ασφαλιστικό σύστημα, είναι πλέον προκαθορισμένες , και αφορούν είτε τη μερική είτε την καθ’ ολοκληρία ιδιωτικοποίηση, στο όνομα του ανταγωνισμού. Οι συζητήσεις στα όργανα της Ε.Ε. έχουν ξεκινήσει αποκαλύπτει, σημειώνοντας ότι η αναζωπύρωση της πολιτικής συζήτησης για το θέμα, που άνοιξε στα πλαίσια της ΔΕΘ μόνο τυχαία δεν ήταν, χαρακτηρίζοντας  το Νόμο Κατρούγκαλου ως τα …προεόρτια.

Όσο για τα περί αύξησης του κατώτατου μισθού, που έσπευσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υλοποιήσει άμεσα μετά τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ με τη χθεσινή τροπολογία που έφερε και ψήφισε στη Βουλή, αποδεικνύεται – υποστήριξε- ότι ‘ήταν άνθρακας ο θησαυρός’: ‘επανάφερε το νόμο Βρούτση, τον οποίο κόπτονταν ως αντιπολίτευση ότι θα καταργήσει’, επισήμανε, καταλήγοντας ότι για τους εργαζόμενους πλέον αποτελεί μονόδρομο η μαχητική διεκδίκηση της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στο ύψος προ μνημονίου.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών επιταγή του ΝΑΤΟ – είναι μια ΝΑΤΟΪΚΗ συμφωνία, είπε χαρακτηριστικά- την οποία υλοποιεί η κυβέρνηση υπηρετώντας και εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή όπου τα συμφέροντα είναι ισχυρά, μη λαμβάνοντας υπόψη τις δραματικές συνέπειες που θα επιφέρει στο λαό. Εκτίμησε δε ότι εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια και όχι μόνο– το Σκοπιανό επανήλθε αιφνιδίως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και δεν πείθει κανέναν ο κ. Τσίπρας με επιχειρήματα του τύπου : τώρα μπορούμε να συζητήσουμε με το Ζάεφ, είπε χαρακτηριστικά- και εκτείνεται μέχρι τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη. 

Ο κ. Ζαριανόπουλος κάλεσε το λαό να επαγρυπνεί και να μην εφησυχάζει.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά