Ο Τάσος Κοντογιαννίδης βραβεύει αύριο τους νεοεισαχθέντες στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι από τη Σταυρούπολη και ενισχύει με υλικοτεχνική υποδομή το Γυμνάσιο/Λύκειο της περιοχής

Μια ευχάριστη έκπληξη ανέμενε να βιώσει φέτος ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Τάος Κοντογιαννίδης, ο οποίος εδώ και χρόνια βραβεύει τους άριστους μαθητές/τριες του Γυμνασίου/Λυκείου της Δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης, με μοναδικό κίνητρο την ενθάρρυνση της μαθητιώσας νεολαίας να καταστεί μέτοχος και κάτοχος παιδείας, και μαζί του χαροποίησε και όλη την τοπική κοινωνία της Ξάνθης.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου τον ενημέρωσαν ότι το ποσοστό των επιτυχόντων μαθητών/τριων στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις άγγιξε το 85%.

Ταγμένος εδώ και χρόνια σε αυτό το σκοπό ο Τάσος Κοντογιαννίδης προετοιμάζει μέχρι και σήμερα, παραμονή της καθιερωμένης εκδήλωσης βράβευσης των παιδιών, τις τελευταίες λεπτομέρειες για την αυριανή βράβευση.

Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για αυτήν την εξέλιξη μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου:’ αναλογιστείτε ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν τις ίδιες ευκολίες με τα παιδιά της πόλης να ενισχύσουν τις μαθητικές επιδόσεις τους. Τα φροντιστήρια δεν βρίσκονται στη γειτονιά τους. Είναι πράγματι μια μεγάλη επιτυχία’, υπογραμμίζει.

Ο Τάσος Κοντογιαννίδης δεν έκρυψε όμως και την απογοήτευση του για την κατάργηση της αριστείας:’ η αριστεία δεν είναι διάκριση μεταξύ μαθητών. Είναι η προτροπή, η ενθάρρυνση των μαθητών να αγαπήσουν τη γνώση. Είναι ευγενής άμιλλα και υγιής ανταγωνισμός. Κάθε χρόνο εκτός από τους νεοεισαχθέντες στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, βραβείο λάμβαναν και οι πρώτοι σε επιδόσεις στις τάξεις τους. Φέτος αυτό δεν θα γίνει…’

Αλλά δεν είναι και ικανό να παρεμποδίσει τα καθαρά και ειλικρινή κίνητρα του Τάσου Κοντογιαννίδη. Εξηγεί ο ίδιος:’ αφού δεν θα δοθούν βραβεία στους άριστους των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου, θα καλύψω μια έλλειψη του σχολείου, σημαντική στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το σχολείο χρειάζεται έναν διαδραστικό πίνακα και έναν προτζέκτορα. Τα έχει!. Επίσης τα παιδιά με ενημέρωσαν ότι προγραμματίστηκε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο οχυρό Ρούπελ ενόψει της 28ης Οκτωβρίου. Κάποια παιδιά δεν δύνανται να πάνε για καθαρά οικονομικούς λόγους. Θα πάνε όλα! Ανέλαβα τα έξοδα!’.

Απόδειξη των καθαρών και αυθόρμητων κινήτρων του Τάσου Κοντογιαννίδη να στηρίξει – σ.σ: τα βραβεία είναι χρηματικά- την πρώτη στην ιεραρχία επένδυση για την κοινωνία και την οικονομία, την παιδεία, είναι το πάθος με το οποίο μιλά για το αξεπέραστο εφόδιο της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, την γνώση που κατευθύνει στην πολυδιάστατη έννοια της παιδείας.

‘Εραστής’ της γνώσης και ο ίδιος, γεγονός που αποδεικνύεται από το συγγραφικό του έργο και την παρεμβατική δημοσιογραφική του πένα όταν απαιτείται, ετοιμάζει το νέο του βιβλίο, την Κιβωτό του Πόντου. Όλες οι μεγάλες προσωπικότητες που γέννησε και ανέδειξε η πολύπαθη γη του Πόντου, θα μαρτυρούν στους αναγνώστες τη ζωή και το έργο τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην αυριανή εκδήλωση , στις 12:00 το μεσημέρι, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σταυρούπολης, το μήνυμα το οποίο επέλεξε να στείλει προς τα παιδιά είναι να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά.

Ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης Πάνος Σόμπολος θα απευθύνει επίσης μήνυμα για το ίδιο θέμα, μέσω επιστολής που θα διαβάσει ο κ. Κοντογιαννίδης, καθώς παρά την επιθυμία του να παραστεί στην εκδήλωση δεν κατέστη δυνατό.

Ακούστε τον κ. Τ.Κοντογιαννίδη.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά