Το Κοινωνικό Κέντρο "Σταύρος Χαλιορής", ο Γιώργος Παραστατίδης και η εκδήλωση για τον Λάζο Τερζά.

- Αξιοποίηση του «Τουριστικού» στο Πόρτο Λάγος και δυνατότητα στους νέους της περιοχής να ασχοληθούν με την Ιστιοπλοΐα

- Αγορά και αξιοποίηση ακινήτου στο Μαγικό με τη δημιουργία βιβλιοθήκης και άνετου χώρου 250 θέσεων για εκδηλώσεις

-Κατασκευή και λειτουργία πισίνας με προδιαγραφές

 

Με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 στις 18:30 στο Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» με τίτλο: «Λάζος Τερζάς: Σηματωρός της Τέχνης και του Πόντου», όπου Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι : Κώστας Λειβαδίτης – Σκηνοθέτης,
Ανέστης Ακριτίδης – Φιλόλογος, είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στους ραδιοθαλάμους του Ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Ξάνθης τον κ. Γιώργο Παραστατίδη, Πρόεδρο του ΔΣ της δομής και τον ιδιαίτερο φίλο της Ξάνθης τον κ. Ανέστη Ακριτίδη που έδωσε το στίγμα της εκδήλωσης, αλλά και της θετικής ενέργειας που αποπνέει η δράση των ανθρώπων που νοιάζονται με ουσιαστικό τρόπο  για τον πολιτισμό και την κοινωνία.

Ο κ. Παραστατίδης αναφέρθηκε στο σύνολο της δομής του Κοινωνικού Κέντρου και στην προσπάθεια που γίνεται με οργάνωση, προγραμματισμό και συνέπεια προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Όλα τα τμήματα του «Σταύρος Χαλιορής» λειτουργούν ΔΩΡΕΑΝ για όλους και είναι στελεχωμένα με επιστημονικό προσωπικό που εγγυάται την ορθή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση.

Ο Γ. Παραστατίδης αποκαλύπτοντας κάποιες από τις προγραμματισμένες ενέργειες για το άμεσο μέλλον του Κοινωνικού Κέντρου αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του «Τουριστικού» στο Πόρτο Λάγος, στην αγορά και αξιοποίηση ακινήτου στο Μαγικό με τη δημιουργία βιβλιοθήκης και άνετου χώρου 250 θέσεων για εκδηλώσεις, στην κατασκευή πισίνας για κολύμβηση.

Ο Γιώργος Παραστατίδης σε κάθε στιγμή της συνομιλίας μας σημείωνε με έμφαση ότι η δουλειά που γίνεται στο Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» είναι συλλογική και ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  Αγγελική Τερζανίδου  - Αντιπρόεδρο, Ιωάννη Σπυριδόπουλο – Γραμματέας, Κωνσταντίνο  Χαλιορής – Μέλος, Ευφημία Χαλιορή – Μέλος, Απόστολο Κυλίτση – Μέλος, Venessa-Isobella Haynes-Aslanides – Μέλος, όπως και όλους τους εργαζόμενους εθελοντές και στελέχη, για την άψογη συνεργασία τους αλλά και τη δοτικότητά τους σε όλες τις δράσεις της δομής.

Αξίζει να ακούσετε τη συνέντευξη, καθώς η ορμή του Γιώργου Παραστατίδη δίνει το στίγμα της θετικής αύρας που έχει όλη η προσπάθεια που γίνεται, μακριά από τη δημοσιότητα, σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης και συμβολής στον πολιτισμό και την κοινωνία, όπως και τη λειτουργία του Ανέστη Ακριτίδη που σημειώνει την ιδιαίτερη κινητικότητα που παρουσιάζει η Ξάνθη στις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό. Είναι ανάγκη νομίζω να ακούμε αυτές τις φωνές, καθώς αρκετές φορές "πνιγμένοι" στην καθημερινότητα δεν έχουμε την "καθαρή" ματιά για να δούμε τα συμβαίνοντα.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά